Två omgångar återstår av La Liga och denna söndag bjuder på ett Andalusiskt derby från Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla och Granada gör upp om tre poäng. Hemmalaget har lagt ner ligaspelet för den här säsongen och fokuserar nu på kommande finaler av Europa League samt Copa del Rey som väntar runt hörnet. Ett högmotiverat Granada måste ses med bra chans!

  • Match: Sevilla – Granada
  • Spel: Granada 0,0, -0,5
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Sevilla har stått för en mycket bra säsong trots att laget placerar sig först på en 7:e plats i La Liga, vilket jag kan tycka är en för dålig placering sett till det material man har. Men i och med att laget tagit sig till final i både Europa League och Copa del Rey så får man även säga att säsongen varit riktigt bra. En europaplats är redan säkrad i ligaspelet och med endast 10 dagar kvar till EL-finalen mot Liverpool så lär Emery rotera friskt i dagens match. Det ska även nämnas att finalen av spanska cupen spelas endast fyra dagar efter EL-finalen, så han lär ha krutet torrt inför dessa otroligt viktiga matcher. Tar vi en kik på matchtruppen till dagens drabbning så vilas backarna Mariano och Rami, mittfältarna N’Zonzi, Vitolo och Krychowiak samt den viktiga anfallaren Gameiro. Dessutom har man en ganska lång skadelista där Fazio, Tremoulinas, Reyes, Krohn-Dehli och Andreolli ingår. En hel del tunga avbräck med andra ord och ingen större portion av motivation i kroppen.

Sevilla_200x200granada_200x200

Granada har till skillnad från Sevilla inte haft någon större lycka den här säsongen. Laget placerar sig på en 16:e plats i tabellen och med 36 inspelade poäng så riskerar man faktiskt att trilla ur högstaligan. Andalusierna har endast en poäng till godo på Sporting Gijon och Getafe under strecket så dagens match är extremt viktigt, speciellt om vi kikar till sista omgången där Granada stöter på ett högmotiverat Barcelona på hemmaplan. Man lever otroligt farligt vid endast en poäng idag och lär därför kliva på för seger. Formen är även hyfsad hos Granada som plockat två segrar på de tre senaste omgångarna där Levante (5-1) och Las Palmas (3-2) besegrats. Det stora problemet denna säsong har varit målskyttet så självklart är det väldigt positivt att man gjort en hel del mål på slutet, för chanser skapar man på löpande band. Saknar endast anfallaren Isaac Success till dagens match vilket jag inte ser som något avbräck med en offensivt bred trupp.


Sevilla har ett mycket starkt facit på hemmaplan den här säsongen men nu har man ingenting att spela för i ligan och med viktiga matcher runt hörnet så bryr sig varken Emery eller spelarna särskilt mycket i dagens match. Granada lär vara taggade till tusen och det kan nog krävas en seger här för att känna sig någorlunda säkra inför den avslutande matchen mot Barcelona. En insats strax under medel åker in.

/e@sy