Ännu en Måndag med spansk fotboll och den här gången bjuds det på Sevilla – Granada från Ramon Sanchez Pizjuan. Hemmalaget med en fin cupmatch i ryggen samtidigt som bortalaget saknar en del spelare. Enkel match för Sevilla?

  • Match: Sevilla – Granada
  • Spel: Sevilla -1 (3-vägs handikapp)
  • Odds: 2,22 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Sevilla har ingen bra säsong hittills och man ligger på en 13:e plats för tillfället med blott 23 inspelade poäng på 20 matcher. Med tanke på den spelartrupp man har så är detta givetvis inte ok och det ledde även till att man sparkade tränare Míchel och ersatte med Unai Emery (bilden). Efter tränarbytet är man obesegrade i tre raka matcher och senast mot Zaragoza i Copa del Rey stod man för en riktigt stark insats då man vann med 4-0. Nu fick man förvisso spela med både en och två man mer på planen men jag tror ändå det är viktigt för framtiden att man får pumpa in lite mål. Hemma på Ramon Sanchez Pizjuan är man starka med raden 5-1-3 där förlusterna kommit mot bra motstånd plus i en match där man saknade halva ordinarie startelvan.

Inga nya avbräck hos hemmalaget som endast saknar ett par långtidsskadade spelare.

Granada kommer få slåss för att hålla sig kvar i primera division då man inte alls imponerat särskilt mycket hittills denna säsong. En 17:e plats placerar man sig på för tillfället och med endast två poäng till godo på Osasuna under nedflyttningsstrecket. Förvisso har man bara tre poäng upp till kvällens motståndare Sevilla, men i slutändan tror jag det kommer skilja många poäng mellan dessa lag. Granadas stora problem under säsongen har varit målskyttet och då är det inte särskilt bra att lagets skyttekung El-Arabi (4 mål) är på landslagsuppdrag.

Vidare så saknar bortalaget Fran Rico och Dani Benítez som går skadade.


Vid förlust för Sevilla så innebär det att dessa lag står på samma poäng i ligan, något som jag inte tror kommer ske. Sevilla kommer klättra i tabellen och man är flera klasser bättre än Granada på papperet. Får man bara ut en del av detta på planen så kommer bortalaget få en jobbig afton här. Jag tror hemmalaget vinner med minst ett par bollar och det blir en insats strax under medel.

Testar även två sidospel i matchen:

Sevilla -3 (hörnor) – 1,90 @ bet365 – 2/10 units

Iriney gult kort – 2,55 @ unibet – 1,5/10 units

/e@sy