Måndagsmatch i Spanien när Sevilla möter Getafe hemma på Sanchez Pizjuan. Sevilla har usel form på hemmagräs, där man har två raka förluster. Getafe däremot kommer från en överraskande vinst hemma mot Barcelona. Det här spelet ser riktigt bra ut på förhand, så här går jag in ganska hårt!

  • Match: Sevilla – Getafe
  • Spel: Sevilla -1 (asian handicap)
  • Odds: 2.10
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 04/12 21.00

Sevilla har bara förlorat två matcher denna säsong, trots detta placerar man sig på en sjätteplats i tabellen. Orsaken till detta är att man kryssat på tok för mycket, hela 6 av 13 matcher har slutat lika. De svaga resultaten beror också en hel del på skadorna man haft i truppen. Spelare som Negredo, Kanoute, Perotti och Navas har alla haft sina skadeperioder under denna säsong, detta är spelare som betyder oerhört mycket för laget rent offensivt. Man har inte alls släppt in särskilt mycket mål, utan det är i målproduktionen framåt som det hackat. Nu har tränare Marcelino tagit ut truppen till morgondagens möte med Getafe, och det är en riktigt stark trupp som tagits ut.

Negredo, Kanoute, Perotti och Navas är alla speldugliga, så räkna med att det kommer gå undan på kanterna för Sevilla. Och har man boxspelare som Negredo och Kanoute där inne, ja då får Getafes försvar någonting att bita i.

Getafe tog en överraskande seger senast, då man hemmaslog Barcelona med 1-0. Vinsten var inte på något sätt rättvis och speglade inte alls matchbilden. Getafe ställde upp med ett handbollsförsvar hela matchen och gjorde klart tidigt att man inte var på planen för att spela fotboll. En hörna räckte för Getafe av fixa 1-0 på, vilket också stod sig matchen ut.

Man har lite skadebekymmer tills imorgon då man saknar Masilela, Ustari, Guiza och Pedro Leon. Även frågetecken för Mane som klev av skadad mot Barcelona. På bortagräs är rent bedrövliga och har endast en poäng att stoltsera med, den kom i 0-0 matchen mot Sociedad. Förutom den matchen så har man en tendens att läcka i försvaret, och jag tror det kommer bli problem när Sevilla sätter fart.

Spelet innebär att man får tillbaka insatsen vid en uddamålsseger för Sevilla.

/e@sy