Europa League rullar vidare och idag tar sig tyska Freiburg till Ramon Sanchez Pizjuan för att möta Sevilla i den andra omgången. Sevilla har en grym offensiv och med den tycker jag man ska greja mitt spel i matchen.

  • Match: Sevilla – Freiburg
  • Spel: Sevilla över 1,5 mål
  • Odds: 1,50 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sevilla har inte gått särskilt bra i ligaspelet hittills och ligger långt ner i tabellen på sex inspelade poäng. Men i Europa League har det gått bättre och man man hade inte större bekymmer att ta sig genom kvalet till gruppspelet. Man vann även första matchen i gruppspelet då man slog portugisiska Estoril med 2-1 på bortagräs. En stark seger då man ställde upp med en ganska svag elva där bland annat Gameiro och Rakitic inte fanns med. Nu har man hemmaplan och det har lossnat lite i ligan, något som gör att jag tror man går in hårt för att vinna den här matchen. Man har även ganska beskedligt motstånd i ligan till helgen då Almeria kommer på besök. Men även om man skulle välja att rotera lite så finns det så otroligt mycket offensiv kvalité i det här laget så jag är inte orolig. Nu har man även Trochowski tillbaka från skada och då kan man istället flytta upp Rakitic ett steg i planen. Framåt tycker jag även Gameiro funnit sig mer till rätta nu och skulle det gå knackigt där har man en bra spelare i Bacca att slänga in. Man ska heller inte glömma Marko Marin som är fantastisk i sina bästa stunder.

Hemmalaget får idag klara sig utan Reyes, Cicinho, Carriço, Fernando Navarro, Mbia, Cheryshev och Vitolo. Många skador men inga direkta avbräck offensivt.

sevillamarin

Freiburg går väldigt tungt i den tyska ligan och man hade som väntat ingenting att säga till om förra helgen då man blev totalt överkörda av Borussia Dortmund med 5-0. Man ligger nästjumbo i ligan just nu och frågan är om man inte bör lägga fokus på helgens ligamatch hemma mot Frankfurt. Ser vi till bortaspelet i ligan så verkar man inte direkt trivas på resande fot då man släppt in 13 mål på fyra matcher. Nu har man förvisso mött båda Leverkusen (1-3) och Dortmund (0-5) i dessa matcher men man imponerade inte defensivt i första gruppspelsmatch i EL heller. Man hade en 2-0 ledning mot tjeckiska Liberec men efter två bedrövliga försvarsingripanden hade vi 2-2 efter 90 spelade minuter. Nu ställs man mot betydligt svårare motstånd och jag tror man kommer bli satta under hårt trycka idag, Sevilla brukar sällan hålla tillbaka på hemmagräset.

Bortalaget får klara sig utan Guede som fick ett rött kort senast mot Liberec.


Det här är två lag som gått dåligt i ligan inledningsvis och det kanske innebär att man kommer lägga fokus där för att hamna rätt. Då tycker jag det är klar fördel Sevilla som har en offensiv bredd i truppen och även har hemmaplan både idag och i helgens ligamatch mot Almeria. Att man ska göra två mål idag tycker jag känns väldigt troligt och insatsen blir av det högre slaget.

Testar även spel på Sevilla över 2,5 mål till 2,50 @ bet365- 2/10 units.

/e@sy