Europa League idag där vi ska ta oss igenom första mötet av semifinalerna. Ramon Sanchez Pizjuan är spelplan för mötet mellan Sevilla – Fiorentina och jag testar samma spel som jag gjorde i gårdagens match mellan Barcelona – Bayern Munchen.

  • Match: Sevilla – Fiorentina
  • Spel: hemmavinst + över 1,5 mål i matchen
  • Odds: 2,34 @ betsafe
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Sevilla är förra säsongens mästare av Europa League och är nu väldigt nära att ta sig till ännu en finalmatch. Resan fram till semifinal för spanjorerna har varit relativt smärtfri där Villarreal och Zenit besegrats i de två rundorna innan denna. I hemmamatcherna mot Villarreal och Zenit vann Sevilla med 2-1 båda gångerna, och det är inget resultat som jag är främmande för även idag. Sevilla är väldigt starka hemma på Ramon Sanchez Pizjuan och det brukar alltid vara full fart framåt här, så en 1-0 vinst för hemmalaget tror jag inte alls på. Nu blev det förvisso förlust i den senaste hemmamatchen mot Real Madrid (2-3), men gästerna från Italien bör inte jämföras med den typen av motstånd. I övrigt är 2-0 ett ganska vanligt resultat när Sevilla spelar på hemmaplan, ett resultat som det definitivt kan bli i kväll.

Mittback Pareja samt målvakt Barbosa går skadade inför kvällens möte, i övrigt inga bekymmer hos hemmalaget.

Sevilla_200x200fiorentina_200x200

Fiorentina har tagit sig fram till en semifinal genom att slå ut lag som Tottenham, Roma och Dynamo Kiev på vägen. Laget var lite pressade i mötet mot Dynamo Kiev i förra rundan där man låg under med 1-0 i bortamötet och lyckades kvittera på stopptid. I returen hemma i Italien åkte ukrainarna på en relativt tidig utvisning och orkade aldrig stå emot. Nu är det en betydligt tuffare uppgift man ställs inför och dagsformen kan definitivt ifrågasättas. Nu vann man i senaste omgången hemma mot Cesena (3-1) förvisso, men innan det hade laget fyra raka förluster i ligaspelet. Förluster mot Napoli (0-3) och Juventus (2-3) är inte mycket att snacka om, men både Verona (0-1) och Cagliari (1-3) är många snäpp sämre än kvällens motstånd.

Två skador även hos gästerna där vi stryker Babacar samt Rossi.


Sevilla är otroligt starka på Ramon Sanchez Pizjuan och jag tror vi får se en hemmavinst här. Men jag tror inte på en 1-0 seger och testar därför hemmavinst + över 1,5 mål i matchen. Betsafe erbjuder 2,34 för detta och en insats strax under medel åker in. Låt oss säga 2-1 eller 2-0?

/e@sy