Europa League i afton och på Ramon Sanchez Pizjuan så gästas Sevilla av portugisiska Estoril. Spanjorerna kan definitivt säkra fortsatt spel i turneringen här, något jag inte tror man misslyckas med.

  • Match: Sevilla – Estoril
  • Spel: Sevilla över 2,5 mål
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sevilla har trummat igång på slutet och har nu två raka segrar i den spanska ligan där man öst in mål. Först besegrade man Espanyol på bortagräs med 3-1, för att sedan köra över Betis i förra helgens derby med 4-0. Offensivt har man värvat riktigt bra inför den här säsongen och ser vi till gjorda mål så är det bara de tre topplagen som nätat fler gånger så här långt i ligan. Det finns med andra ord en offensiv bredd i Sevilla som inte många andra lag har, därför kan man bli farliga i europaspelet. Man leder även sin grupp i Europa League och kan alltså idag bli helt klara för fortsatt spel om man plockar tre pinnar. Jag såg senaste EL-matchen man spelade mot Liberec och där var det total dominans trots slutsiffrorna 1-1. Man skapade riktigt många lägen och borde gjort både 2-0 och 3-0 innan man fick 1-1 lite onödigt i baken.

Sevilla har tagit ut en riktigt stark trupp till den här matchen som bland annat innehåller Rakitic, Vitolo, Perotti, Jairo, Reyes, Bacca och Gameiro. Saknas gör Carrico, Beto, Marin, Trochowski och Cheryshev.

sevillaestoril

Estoril har inte haft någon större lycka i europaspelet och det ska väldigt mycket till för att man ska spela vidare i turneringen efter gruppspelet. Endast två inspelade poäng har man så här långt och de kom i båda matcherna mot Freiburg, där man fick 1-1 på hemmaplan och sedan 0-0 på bortagräs. Bättre går man dock i den inhemska ligan, och det är nog den man kommer ha fokus på efter att Sevilla smällt in 1-0. Man har nämligen en viktig hemmamatch mot Guimaraes på måndag där det är vinst som gäller om man vill haka på topplagen. Jag såg delar av portugisernas hemmamöte mot Sevilla (1-2) och även fast man har en del vindsnabba herrar framåt så blev jag inte lika imponerad av defensiven, Sevilla hade ett par sjuka lägen att göra ytterligare mål i den matchen.

Bortalaget får idag klara sig utan Leandro, Anderson, Coimbra samt Bruno Miguel.


Med tanke på den trupp som Sevilla tagit ut så tror jag man tar den här matchen på fullaste allvar, för det sparas inte direkt på krutet. Oavsett hur man väljer att ställa upp offensivt så tror jag mycket väl att man kan göra tre baljor ikväll, Portugisernas moral lär knappast höjas om spanjorerna smäller in ett tidigt ledningsmål. Blir alltså en mindre insats på Sevilla över 2,5 mål till 2,25 hos bet365!

/e@sy