Sevilla vänder hemåt efter förlusten mot Porto i Europa League tidigare i veckan, och nu ställs man alltså mot Espanyol i ligaspelet. Gästerna saknar en del väldigt viktiga kuggar i försvaret och det tycker jag att ett offensivt Sevilla ska kunna utnyttja. Vi kör på ett målspel hos hemmalaget!

  • Match: Sevilla – Espanyol
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,70 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sevilla var alltså i Portugal tidigare i veckan då man fick stryk med 1-0 mot Porto. En match som Sevilla var det klart sämre i och man ska nog vara glada över resultatet man fick med sig hem till Spanien. Nu ska man ladda om för ligaspelet och givetvis kan det finnas en del tunga ben i truppen. Men jag tycker Sevilla har en riktigt fin bredd i offensiven så jag är inte direkt oroad över slitna spelare idag. Dessutom är man väldigt bra hemma på Ramon Sanchez Pizjuan där man har tre raka segrar i ryggen mot Sociedad (1-0), Valladolid (4-1) och självaste Real Madrid (2-1). Sevilla har faktiskt kontroll på en europaplats i nuläget och den fina formen på slutet har resulterat i att man endast är sex poäng bakom fjärdeplacerade Athletic Bilbao. En fjärdeplats som innebär kval till Champions League nästa säsong och dit vill givetvis Sevilla nå. Men då gäller det att man vinner den här matchen först och främst, något man ska klara av mot ett vingklippt Espanyol.

Skadeläget är under kontroll hos hemmalaget som endast saknar Cristóforo och Cheryshev.

sevillaracitic

Espanyol trodde jag inte särskilt mycket på inför säsongen då truppen såg väldigt svag ut. Men man har överraskat positivt på mig och framförallt är det den tajta defensiven som imponerat. Man placerar sig som 8:a just nu och med nio poäng upp till Villarreal så kommer det bli otroligt svårt att nå en europaplats. Men man måste gå för det och därför tror jag inte vi får se ett extremt defensivt bortalag idag, tre poäng är det som gäller. Man kommer från en derbyförlust mot Barcelona i förra omgången där man var totalt utspelade men ändå bara föll med 0-1. Tyvärr blev den förlusten extra svidande eftersom man saknar tre avstängda spelare i den här matchen, nämligen Casilla, Colotto samt Victor Sanchez. Alla tre är väldigt viktiga i defensiven och därför tror jag att gästerna får en tung afton här. Målvakt Casilla ser jag som det tyngsta avbräcket då orutinerade andrakeepern German inte stått en minut hittills denna säsong.

Förutom alla avstängningar så saknar man även mittback Héctor Moreno som går skadad. Väldigt tunga avbräck defensivt med andra ord!


Sevilla är väldigt offensiva på hemmagräset och med en CL-plats i sikte så måste man trycka på framåt idag. Visst kan det vara ett minus att man spelade Europa League, men samtidigt har man många offensiva spelare i laget. Espanyol hade hållit nere siffrorna här med ordinarie startelva, men nu tror jag att man kan få riktigt stora problem. Testar därför en lite högre insats på minst två hemmamål i matchen!

/e@sy