Cupreturer denna vecka där Sevilla ska försöka vända på ett 3-1 underläge mot Espanyol hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Det kommer bli full fart framåt från hemmalaget och det öppnar upp för mitt spel i matchen. Häng på!

  • Match: Sevilla – Espanyol
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Sevilla hade ingen större lycka på Cornella- El Prat förra veckan där man till slut föll med 3-1 mot ett riktigt starkt Espanyol. Sevilla låg under med 3-0 med bara övertid kvar av matchen, och hade det resultatet stått sig hade det nog varit tack och godnatt här. Men nu reducerade Bacca på övertid vilket innebär att chansen till avancemang fortfarande finns, även fast det blir en tuff nöt att knäcka. Sevilla har inget att fundera på utan måste sätta full fart framåt direkt från start här, då minst två mål måste in för att chansen till avancemang ska finnas. Sevilla har en tillräckligt bra offensiv för att fixa både två och tre mål i den här matchen, men defensiven har varit ett frågetecken på slutet med sex insläppta mål på de två senaste matcherna.

Det är även en del bekymmer i defensiven hos Sevilla som fortsatt får klara sig utan Trémoulinas (skadad) samt M’Bia (landslagsuppdrag). M’Bia saknas extra mycket då jag inte tycker Iborra är någon större spelare på det defensiva mittfältet. I matchen mot Valencia åkte även defensiva spelarna Pareja samt Krychowiak på skador, vilket innebär att de är frågetecken inför denna cupmatch.

Sevilla_200x200espanyol_200x200

Espanyol har haft en mycket bra vecka där Sevilla (3-1) besegrades i cupen och sedan gjorde man även slarvsylta av Almeria (3-0) i ligaspelet. Nu ska det nämnas att båda dessa segrar togs på hemmagräs, och Espanyol har inte alls lyckats med spelet på resande fot hittills denna säsong. Espanyol är faktiskt ligans sämsta bortalag och har inkasserat fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna på bortagräs. Noterbart är att samtliga av dessa fem matcher har gått över 2,5 mål. Det kommer bli tryck från Sevilla här och jag tror knappast att Espanyol kommer hålla tätt i 90 min. Men samtidigt så kommer det uppstå fina kontringslägen för gästerna där spelare som Sergio Garcia och Caicedo vet hur man rör på fötterna. Ett bortamål väger ju väldigt mycket för Espanyol här, då Sevilla måste in med minst tre för att ta det till förlängning.

Inte tagit del av någon färsk uppdatering kring skadeläget hos Espanyol, men i ligamatchen mot Almeria så hade man inga som helst bekymmer i truppen. Har heller inte läst om några nya skador efter den matchen.


Det här oddset har sänkts en del från start och jag tror det kan komma att sänkas ännu mer innan avspark. Sevilla måste gå hårt framåt och med defensiva bekymmer så är hemmalaget lite illa ute här. Jag tror vi kliver över 2,5 mål och insatsen blir av den högre graden på detta.

/e@sy