Nykomlingen Eibar har gått överraskande bra så här långt in på säsongen och det är dags att börja ta laget på allvar. Men nu ställs man mot en mycket tuff motståndare i form av Sevilla på Ramon Sanchez Pizjuan, en av de svåraste bortamatcherna i ligan. Jag tror Eibar får det svårt här men baskerna kan säkerligen hjälpa till med mitt spel i matchen.

  • Match: Sevilla – Eibar
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,82 @ betsson
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 17:00

Sevilla har hoppat tillbaka på segerspåret då laget plockat två raka vinster på slutet. Nu senast var det Rayo (1-0) som besegrades efter mål från anfallaren Carlos Bacca. Trots siffrorna så var det inget som speglade matchbilden då bägge lagen skapade väldigt fina chanser under matchens gång. Sevilla har även hunnit med en match i EL tidigare i veckan då man hemmabesegrade Rijeka med 1-0 och avancerade i turneringen. Men nu är det Eibar som gäller och med ett jagande Valencia efter sig så vill nog hemmalaget gärna plocka tre poäng här och skapa ett avstånd på fyra poäng ner till Valencia. Hemma på Sanchez Pizjuan så sätter Sevilla alltid bra fart och man är faktiskt ett av endast två lag i ligan som är obesegrade på hemmagräs så här långt, det andra laget är Atletico Madrid. Styrkan finns i anfallsspelet och Emery har verkligen ett lyxproblem när han ska välja startspelare på de offensiva positionerna. Men defensivt sätter jag ett frågetecken hos Sevilla då man saknar avstängde Carrico till dagens match. Carrico tillsammans med Pareja har varit laget klart bästa spelare i försvarslinjen och man har hittat ett fint samspel på mittbacken. Nu ser det ut som fransmannen Kolodziejczak får chansen och han har inte haft något större lycka den här säsongen. Kikar vi på de tre senaste matcherna Kolodziejczak gjort på planen så har Sevilla släppt in hela åtta mål, så något är det ju som inte stämmer. Vidare så är det frågetecken för både Coke och Krychowiak, vilket är ytterligare två defensiva spelare.

Sevilla_200x200eibar2

Eibar har imponerat stort som nykomling och placerar sig på en mycket fin 9:e plats för tillfället. Formen är god med två raka segrar i ryggsäcken, där Almeria tvålades till med hela 5-2 i senaste omgången. Det finns inga större stjärnor i det här laget kan man lugnt konstatera, men spelarna sliter otroligt hårt för varandra ute på planen. 19 mål framåt har man mäktat med och slänger vi en blick på anfallsuppsättningen så är det en grymt imponerande siffra. Målskyttet är även väldigt utspritt i laget, så man står knappast och faller med en spelare, utan det är ett starkt kollektiv. Defensivt så spelade Eibar ganska tajt i början på säsongen, vilket jag tycker man övergett totalt nu. Det blir oftast lite hawaii när man spelar fotboll och det är ett väldigt vågat spel när man möter ett lag som Sevilla. Gästerna har relativt tröga herrar i backlinjen så får Sevilla ner bollen efter backen så tror jag man har en väldigt stor fördel här. Kikar vi till Eibars fem senaste matcher så har man släppt in 10 mål och även gjort 10 mål framåt, vilket blir ett snitt på fyra mål per match. Hos gästerna stryker vi Saúl Berjón, Jaime Jiménez och Didac Vilá som är skadade. Inte heller Manu del Moral kommer till spel då han är utlånad från just Sevilla.


Sevilla ska vara favoriter här och har man en bra dag på jobbet så kan man säkerligen lösa den här linan på egen hand. Men det är lite defensiva bekymmer hos hemmalaget, så ett Eibar i målform kan nog bidra till överspelet. Vi testar en medelinsats på över 2,5 mål i matchen.

/e@sy