Helgens spanska omgång inleds med en fredagsmatch på Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla tar emot ett stukat Deportivo La Coruña som är på desperat jakt efter form och poäng. Väljer att testa ett spelobjekt som känns bra på förhand när dessa lag går upp mot varandra.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Liga BBVA, Spanien
  • Match: Sevilla – Deportivo La Coruña
  • Spel: Över 12 hörnor
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.30

Sevilla har en inte alltför stark säsong bakom sig och man placerar sig i mitten av tabellen, vilket får ses som en missräkning. Nytillträdde tränaren Unai Emery har dock fått någorlunda ordning på manskapet med bra resultat framtill mötet med Real Madrid (förlust 4-1) senast. Man är ändå ett starkt hemmalag med 7 vinster på 11 försök i ligaspelet och man är givna favoriter till 3 poäng mot kvällens motstånd. Deportivo La Coruñas återtåg till primeran har varit allt annat än lyckad så här långt och man parkerar allra sist i ligan. Man har 4 raka förluster bakom sig och i veckan fick ytterligare en tränare kicken. Ska man ha någon som helst chans till att hålla sig kvar så måste man börja rätta till sitt försvarsspel som har varit dåligt från start.

Sevilla kommer till spel utan Palop, Maduro, Cicinho, Trochowski och Perotti. La Coruña saknar Marchena, Manuel Pablo,  Laure och Aythami.

Ett spel baserat på det statistiska, där jag förväntar mig en match med många hörnor om lagen klarar av att hålla några siffror uppe.

Sevilla är ett väldigt produktivt lag när det kommer till att fixa hörnor. Hemma på Ramon Sanchez Pizjuan, om man ser till ligaspelet under den pågående säsongen, snittar man ca 9 hörnor/match om man räknar bort bataljerna mot topplagen Barcelona och Real Madrid. En av anledningarna till detta är laget inofficiella ”hörnkung” Jesus Navas vars inspel har en förmåga att leta sig till hörnsparkar vid jämna mellanrum.

Lämpligt nog så brukar även La Coruñas matcher innehålla en hel del hörnor. Lagets 13 senaste ligamatcher har innehållit minst ett tvåsiffrigt antal av hörnor där 9 av 12 bortamatcher i ligan har slutat på minst 12 hörnor. Relativt jämnfördelat om man ser till snittet över hur mycket man producerar samt släpper till, även om jag förväntar mig att hemmalaget kommer vara de som trycker på hårdast för att öka antalet.

Höstmötet, som Sevilla vann med 2-0, slutade på 19 hörnor.


Spelar på över 12 hörnor (antal hörnor – asian), då det är ett 2-vägsalternativ så innebär det att det krävs minst 13 hörnor med insatsen tillbaka om det slutar på exakt 12. Easybucks har också ett spel uppe till den här matchen som ni hittar i menyn.

/Puyol

Twitter: @Puyol_SpelaSpel