En fredagsmatch som vanligt i Spanien och idag beger vi oss till Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla gästas av Deportivo. Bortalaget som gått väldigt tungt denna säsong har dessutom en hel del jobbiga avbräck här. Säker vinst för Sevilla?

  • Match: Sevilla – Deportivo
  • Spel: Sevilla över 2,5 mål
  • Odds: 2,37 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Sevilla hade som väntat inte mycket att hämta på Santiago Bernabéu förra helgen då man förlorade med hela 4-1 mot Real Madrid, detta efter att ha varit utspelade i stort sett hela matchen. Därför bör det vara ett revanschsuget hemmalag idag som måste ta en vinst för att haka på i striden om en europaplats och inte halka efter allt för mycket. Hemma på Ramon Sanchez Pizjuan är man riktigt starka denna säsong med raden 7-1-3 och ett snitt på nästan två gjorda mål per match. Man skapar alltid en massa lägen på hemmagräset och har Negredo tränat avslut i veckan tror jag att detta kan rinna iväg ordentligt. Man kommer äga spelet och jag hoppas man får utdelning tidigt i matchen så spelet inte krampar.

Maduro avstängd i hemmalaget och Trochowski, Cicinho samt Perotti finns på skadelistan.

Deportivo har som sagt haft en tung säsong och placerar sig som jumbo för tillfället med endast 16 inspelade poäng. En poängskörd som innebar att man byter tränare för andra gången denna säsong. Portugisen Paciência lämnar alltså klubben redan efter sex matcher med laget och in kommer Fernando Vázquez som ny tränare. Nu är det knappast på tränarposten bristerna finns utan det här laget är helt enkelt för dåliga defensivt. Man har släppt in flest mål i serien och försvarsspelet på slutet har varit rent bedrövligt. Förluster med 1-3 mot Getafe och 0-3 mot Granada är direkt pinsamt då varken Getafe eller Granada är några målglada gäng, så jag ställer mig väldigt tveksam till hur man ska kontrollera Sevillas offensiv.

Stora backbekymmer i bortalaget idag dessutom då både Marchena och Pablo är avstängda, vidare så har man Laure och Aythami på skadelistan. Nu är de två förstnämnda väldigt dåliga i mitt tycke, men de är ordinarie och man får pussla om ordentligt i försvarslinjen med alla avbräck man har.


Jag tror Sevilla kommer sätta Deportivo under tung press här på hemmagräs, man är uppretade efter förra helgens nederlag mot Real Madrid och måste ta en vinst här om man vill ha häng på europaspel. Mycket hänger på Negredo idag och jag hoppas han vaknat på rätt sida och sätter sina lägen, då tror jag vi får se minst tre mål från hemmalaget.

Testar även Sevilla över 3,5 mål till 4,50 @ bet365 – 1/10 units.

/e@sy