Ett andalusiskt derby sparkar igång lördagen i Spanien då Sevilla och Cordoba drabbar samman på Ramon Sanchez Pizjuan. Det blev en fartfylld match med en del mål senast lagen möttes. Något som jag tror kommer upprepas idag.

  • Match: Sevilla – Cordoba
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.77 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Sevilla är inte inne i någon bra trend för tillfället då laget har samlat på sig tre förluster på de fyra senaste matcherna. Ok att man tar stryk mot Real Madrid (1-2) och Valencia (1-3) på bortagräs, men senaste insatsen borta mot Getafe (1-2) var inte alls bra. Det är framförallt defensiven som inte funkat på slutet där jag tycker att man saknar M’Bia riktigt mycket på det defensiva mittfältet. Nu gjorde han ett försök i senaste matchen mot Getafe, men slog upp sin skada och tvingades utgå efter kvarten spelad. Jag har tidigare nämnt att backlinjen hos Sevilla inte imponerat på mig och allt som oftast tycker jag att Beto har klivit in och räddat poäng. Men nu går Beto skadad och med en orutinerad Rico i målet så är Sevilla extra sårbara. Offensivt finns det dock inte mycket att klaga på där laget skapar chanser match efter match. Är lite tveksam kring Emerys val att flytta upp Iborra ett snäpp i banan, men det lär bli ändring på det när M’Bia nu saknas. Det ger plats åt antingen Banega eller Suarez, vilket helt klart gynnar överspelet.

Hos hemmalaget stryker vi idag Coke, Mbia, Beto, Tremoulinas, Gameiro och Cristóforo som alla går skadade. Inte heller backen Diogo kommer till spel då han är avstängd.

Sevilla_200x200Cordoba_200x200

Cordoba inledde säsongen väldigt knackigt och låg länge som jumbo i tabellen. Men lite förändringar på tränarposten gjorde så att laget plockat en del poäng på slutet och nu har kontakt med lagen ovanför strecket. Men formen är inget att hänga i julgranen då laget kommer in med tre raka förluster i ryggen till detta derby. Förvisso är det endast uddamålsförluster, men i den position som laget befinner sig i hjälper inte hedersamma förluster. I normala fall så åker många av bottenlagen till Ramon Sanchez Pizjuan med ett väldigt defensivt tänk och ser till att ligga rätt med laget. Men nu är detta ett derby och det brukar innebära lite högre tempo och lite mer risktagande. Cordoba har tagit lika många poäng på resande fot som på hemmaplan och man har visat att kontringsspelet är riktigt bra stundtals. Nu vet jag inte om det räcker till poäng här, men jag tror gästerna kan hjälpa till med överspelet.

Hos Cordoba stryker vi idag Fausto Rossi som är avstängd. I övrigt ser det bra ut på skadefronten då flertalet spelare kommit tillbaka från skador på slutet.


Efter plattmatchen mot Getafe så tror jag att vi får se ett väldigt offensivt hemmalag idag. Det finns mycket potential i anfallet och en bra dag kan man utan tvekan lösa den här linan på egen hand. Men försvarsspelet hos Sevilla har inte alls funkat på slutet och det är inte omöjligt att Cordoba hjälper oss till tre mål. Över 2,5 mål spelas med en medelinsats!

/e@sy