Barcelona lekte hem gårdagens spel och idag beger vi oss till Ramon Sanchez Pizjuan för att kika till den andra semifinalen av Copa del Rey, den mellan Sevilla – Celta Vigo. Dessa lag bjöd på en mycket underhållande match senast det begav sig i ligaspelet, där Celta (2-1) segrade, och jag tror på en del mål även den här gången.

  • Match: Sevilla – Celta Vigo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,825 bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Sevilla har spelat upp sig i ligaspelet efter en knackig start på säsongen och placerar sig just nu som femma i tabellen, två poäng framför Celta Vigo. En stor del till denna tabellplacering beror på det fina hemmaspelet, då Sevilla har facit 10-0-2 på hemmaplan hittills denna säsong. 26 mål framåt på dessa 12 matcher innebär ett snitt på över 2 mål per hemmamatch och det är inte direkt något som förvånar. Sevilla stormar alltid framåt inför fanatiska fans och det är väldigt sällan som vi bjuds på en dålig match från Ramon Sanchez Pizjuan. Men kikar vi defensivt så tycker jag att det är lagets stora svaghet och det såg inte bra ut i ligamatchen hemma mot Levante (3-1) förra helgen trots vinst. Levante skrapade fram en hel del chanser i matchen och nu är det ett bättre motstånd som kommer på besök. Sevilla vill ju givetvis även ha med sig ett gynnsamt resultat inför returen, så jag tror det blir gasen i botten från hemmalaget här.
Hos hemmalaget stryker vi den långdtidsskadade trion Pareja, Beto och Andreolli. Även mycket viktiga Krychowiak får lov att stå över på grund av skada. Det är endast defensiva bekymmer och något som helt klart gynnar överspelet.

Sevilla_200x200celta_200x200

Celta Vigo har gått tungt i ligaspelet på slutet och halkat ner till en sjundeplats i tabellen. Men näst senast mot Rayo (0-3) ställde tränare Berizzo ut en mycket svag elva på planen på grund av cupreturen mot Atletico, och i senaste omgången var det ett rött kort som ställde till det mot Las Palmas (1-2). Så jag tycker inte att formen är särskilt dålig hos de ljusblå och vi ska komma ihåg att Berizzo går in stenhårt för cupen. Han vilade bland annat Wass och formstarka Guidetti mot Las Palmas och vi kan nog räkna med att båda dessa herrar kliver in från start idag. Många trodde att Celta Vigo skulle få stora problem med målskyttet när Nolito blev långtidsskadad, men tre mål på Vicente Calderon i cupreturen mot Atletico (3-2) visar att det här laget kan göra mål oavsett. Defensivt tycker jag dock att det finns brister och det kan vi även se på de fem senaste ligamatcherna där det blivit 12 insläppta mål. Sevilla kommer sätta en ordentlig press på gästernas försvar idag och då är det tveksamt om man orkar stå emot under 90 min.
Hos gästerna stryker vi då Nolito och mittback Fontas. I övrigt inga större bekymmer.


I normala fall så brukar ett första möte i cupen bli ganska avvaktande och tråkig, men det tror jag inte alls om kvällens match. Sevilla pumpar alltid på framåt på hemmaplan och det tror jag kommer öppna upp tillställningen ordentligt. Båda lagen har sina styrkor i det offensiva och därför väljer jag överspelet här med en något tyngre insats.

/e@sy