Måndag igen och det är tur att vi har lite spansk fotboll ikväll som livar upp denna tråkiga veckodag lite. Idag beger vi oss till Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla gästas av Celta Vigo. Här spelar jag med en ganska hög insats då jag tycker spelet känns riktigt bra på förhand.

  • Match: Sevilla – Celta Vigo
  • Spel: Sevilla över 1,5 mål
  • Odds: 1,61 @ bet365
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 21:3o

Sevilla har haft en knackig säsong och laget ligger för tillfället på en 12:e plats i tabellen. Men jag tycker spelet har sett bra ut på slutet och jag räknar iskallt med att laget hamnar på en topp 8 placering när det är dags att summera säsongen. På de fem senaste matcher har man skrapat ihop tre vinster och två förluster, där förlusterna kommit mot Real Madrid och Barcelona. De tre segrarna har kommit på hemmagräs och mot ganska beskedligt motstånd, precis vad som väntar ikväll då Celta Vigo kommer på besök. På just hemmagräset är man erkänt starka och räknar vi med cupen har man fyra segrar och ett kryss på de fem senaste här, dessutom har man nästan snittat tre mål framåt per match. Man brukar ofta skapa en hel del chanser här och jag är övertygad om att man gör två mål ikväll om bara Negredo och grabbarna tränat lite avslut i helgen.

Från början skulle Kondogbia missa matchen här då han fick en grov avstängning i cupen mot Atlético senast, men straffet sänktes och han kan därför vara med ikväll. Saknas gör endast långtidsskadade Perotti, Campaña och Trochowski.

Celta Vigo slåss för fullt i botten av tabellen och det får man nog fortsätta med säsongen ut. En 18:e plats i dagsläget men vid vinst ikväll tar man sig upp ovanför nedflyttningsstrecket och trycker ner Zaragoza. Men inte särskilt mycket pekar på att Celta Vigo får med sig några poäng ikväll då man är seriens sämsta bortalag. Fyra inspelade poäng (1-1-11) och en målskillnad på 9-22 är facit för bortaspelet hittills denna säsong och det är inga smickrande siffror direkt. Man brukar faktiskt kunna hålla hyfsat tätt i matcherna, men på Ramon Sanchez Pizjuan tror jag inte man lyckas med detta, senaste bortamatchen mot Getafe hade man dessutom släppt in tre mål redan i halvtid efter mycket svagt försvarsspel. Det här är en svårare bortamatch och jag tror inte man kommer orka stå emot hemmalagets snabba anfallsspel.

Fortfarande lite defensiva avbräck hos Celta Vigo som alltjämt saknar högerback Hugo Mallo och mittback Túñez, två givna startspelare en normal dag.


Från minut ett kommer Sevilla trycka på och Celta Vigo kommer inrikta sig på att försvara det egna målet. Får bara hemmalaget in första målet så kommer man stänka in ytterligare ett när Celta Vigo måste gå framåt. Bet365 sticker ut lite med 1,61 och det får bli en högre insats på det här spelet.

Blir även ett par sidospel i matchen:

Negredo målskytt – 2,00 @ unibet – 1,5/10 units

Negredo tvåmålsskytt – 6,00 @ unibet – 0,5/10 units

Negredo får så otroligt många chanser per match och med lite skärpa så kommer han stänka dit minst en balja ikväll.

/e@sy