Match på Ramon Sanchez Pizjuan under lördagen då Sevilla tar emot gästande Celta Vigo. Gästerna kommer till spel utan två av sina bästa spelare här, vilket borde ge hemmalaget fina chanser till tre poäng.

  • Match: Sevilla – Celta Vigo
  • Spel: Sevilla -0.5, -1.0 (asian)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Sevilla har gjort det riktigt bra hittills denna säsong och placerar sig på en 6:e plats för tillfället. Det är endast en pinne upp till Valencia på plasts nummer fyra, så Sevilla är helt klart med i racet om en CL-plats. Hemma på Ramon Sanchez Pizjuan plumpade man lite i senaste omgången då Eibar (0-0) stod för motståndet, men normalt sett är laget väldigt hemmastarka. Obesegrade på hemmaplan i ligaspelet denna säsongen med ett facit på fem vinster och tre oavgjorda resultat. Målskillnaden 16-5 vittnar också om att Sevilla börjar hitta rätt i försvarsspelet. Viktigt till helgens match är att mittback Carriço återkommer från avstängning och ytterback Trémoulinas från skada.

Vi stryker endast skadade Cristóforo i hemmalaget. Det innebär att Coke, Iborra, Barbosa, Kolo samt Arribas inte får plats i matchtruppen.

Sevilla_200x200celta_200x200

Celta Vigo inledde säsongen mycket stabilt och var länge med i kampen om en europaplats. Men fem raka ligaförluster har inneburit att laget halkat ner på en 8:e plats i tabellen med 10 poäng upp till Sevilla på sista europaplats. Nu har inte spelet på något sätt varit dåligt under dessa förluster, men målskyttet har grusat ordentligt. Frågan är om den biten blir så mycket bättre när man nu saknar både Larrivey (13/7) samt Nolito (13/5) som är avstängda. Larrivey kallade domaren för en tjuv i senaste förlustmatchen mot Almeria (0-1) och fick fyra matchers avstängning för detta. Dessa herrar har alltså stått för 12 av Celtas 17 mål denna säsong, vilket säger en del om deras betydelse.

Förutom dessa två tuffa avbräck så saknar gästerna även avstängda Augusto Fernandez och skadade Oubina.


Sevilla är urstarka på hemmaplan och även fast Celta Vigo haft fullt lag så tror jag man fått det svårt här. Nu saknar man två av lagets absolut bästa spelare och därför tror jag på en relativt säker hemmaseger. Testar en insats strax över medel på detta.

/e@sy