Det är dags för Champions League och vi riktar blickarna till mötet mellan Sevilla mot Borussia Mönchengladbach. Hemma på Ramon Sanchez Pizjuan brukar Sevilla alltid bjuda publiken på en fartfylld offensiv fotboll och det kommer bidrar till många målchanser åt båda hållen. Båda lagen har också problem i det defensiva så jag tror att vi får se en del mål.

  • Match: Sevilla – Borussia Mönchengladbach
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20.45

Sevilla kvalade in till Champions League eftersom att dem vann Europa League förra säsongen och fick därmed en direktplats till finrummet.  Man har en väldigt bra offensiv, visst det har inte visat sig på deras inhemska matcher där de bara har mäktat med ett mål på tre matcher hittills. Men nu ska man möta ett skakigt Borussia Mönchengladbach så nu har de en bra chans att visa upp de offensiva kvalitéerna som de besitter. Tyvärr blev man av med målskytten Bacca till den har säsongen eftersom han lämnade för Milan men man har värvat in offensiva namn som Ciro Immobile, Evgen Konoplyanka och även Fernando Llorente som inte fick det riktigt att lossna i Juventus och hoppas på en nytändning i Sevilla. Just Konoplyanka är en spelare med mycket fart som jag tror passar bra in i Sevillas spelsätt. Defensivt ser det mindre bra ut och det ser allmänt virrigt ut i försvarsspelet emellanåt. Det är mycket på grund av att man har skador på de ordinarie mittbackarna Pareja och Carrico. Nu är även mittbacken Rami skadad, så det betyder att de tre främsta mittbackarna är borta. Så nu måste man göra om i backlinjen än en gång.

Som jag har nämnt tidigare så blir man utan mittbackarna Pareja, Carrico och Rami. Även förstemålvakten Beto är skadad och kommer inte till spel.

Sevilla_200x200borussia_200x200

Borussia Mönchengladbach har det verkligen jobbigt nu, man ligger sist i Bundesliga med fyra raka förluster. Man har bara mäktat med två mål och släppt in hela elva mål. Förra säsongen gjorde dem succé i Bundesliga, de hade en strålande vårsäsong och slutade på tredje plats i ligan. Som det så ofta är med mindre lag som gör succé så försvinner de bästa spelarna, självklart var det så för M’gladbach också. Forwarden Max Kruse lämnade för Wolfsburg och mittfältsmotorn Christopher Kramer lämnade för Bayer Leverkusen. De har lämnat två stora hål i laget, man har försökt att fylla dessa hål med spelarna Lars Stindl och Josip Drmic. Lars Stindl har inte gjort bort sig på något sätt men han är ändå inte den spelaren som tar det defensiva jobbet som Kramer gjorde. Drmic har fått spelat en match från start och det var i premiären mot Dortmund (0-4) efter det har han inte spelat från start och har bara fått hoppat in i slutet av matcherna. Drmic är en spännande spelare som inte riktigt har fått det att lossna ännu. Det ser annars tunt ut på forward sidan, man har gjort om på forwardsplatserna ofta men i de två senaste matcherna har mittfältaren Stindl fått agera forward med brassen Raffael. Det återstår att se vilka som får spela på topp till dagens match. M’gladbach har liknande problem med sin backlinje som Sevilla har, man har båda sina ordinarie mittbackar Martin Stranzl och Alvaro Dominguez skadade. Stranzl är det tyngsta tappet för han var säkerheten själv förra säsongen. Han var tillbaka från skada i senaste ligamatchen mot Hamburg (0-3) men hann bara spela cirka en halvlek innan han åkte på en skada igen. Så nu måste de göra precis som Sevilla och ändra om i backlinjen igen.

Förutom skadorna på Dominguez och Stranzl så är även Patrik Hermann knäskadad. Granit Xhaka är avstängd kommer inte heller till spel.


Det är Sevilla som kommer ta tag i taktpinnen i den här matchen och bara ösa på framåt. Gästerna kommer få fokusera på försvarsspelet och sedan ta vara på alla kontringsmöjligheter som kommer dyka upp. Det faktum att det råder problem i båda backlinjerna tror jag kommer generera i flera klara målchanser. Så jag testar att lira en medelinsats på över 2,5 mål.