Ramon Sanchez Pizjuan står som värd för kvällens möte i Europa League mellan Sevilla och tyska Borussia M’Gladbach. Spanjorerna är otroligt hemmastarka och lär sätta full fart framåt som vanligt här. Men defensivt har Sevilla inte imponerat på slutet och vi ska komma ihåg att tyskarna spelat bra på spansk mark tidigare i turneringen.

  • Match: Sevilla – Borussia M’Gladbach
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.025 @ bet365
  • Insats: 3,5 /10 units
  • Spelstopp: 21:05

Sevilla har inte full form i ligaspelet för tillfället där man inkasserat tre förluster på de fem senaste matcherna. Nu har förlusterna kommit på bortagräs mot ett par riktigt vassa motståndare i Valencia (1-3) och Real Madrid (1-2), men inte heller mot Getafe (1-2) såg det särskilt bra ut. Hemma på Sanchez Pizjuan är man dock väldigt starka och även obesegrade den här säsongen med 9 vinster och 3 oavgjorda resultat. Dessutom hittar vi målskillnaden 25-7 och det vittnar en del om vilken fart vi brukar bjudas på här. Sevilla sätter alltid hög fart framåt och med de offensiva spelare som laget har så kommer man självklart skapa chanser även idag. Men defensivt tycker jag det finns frågetecken och det är inte bra att defensiva mittfältaren M’Bia fortfarande går skadad. Ersättare Iborra är inte alls samma bollvinnare och dessutom väldigt slarvig i sitt spel.

Förutom M’Bia så stryker vi även Coke, Aspas, Cristóforo samt förstakeepern Beto. Inga större bekymmer offensivt med andra ord där Sevilla har en otroligt fin bredd. Tillbaka från skada är Gameiro och Trémoulinas.

Sevilla_200x200borussia_200x200

Borussia M’Gladbach placerar sig som 3:a i bundesliga och får inrikta sig på att hålla den positionen då Bayern Munchen och Wolfsburg glidit ifrån i toppen. Formen är god i ligaspelet där tyskarna har tre vinster på de fyra senaste matcherna. Dessa matcher har varit otroligt målsnåla, men nu är det inte Köln, Freiburg eller Stuttgart som står på andra sidan. Sevilla kommer vrida upp tempot här och jag tror tyskarna helt klart kommer gå för det när tillfälle ges. Jag såg tyskarnas bortamatch mot Villarreal (2-2) i gruppspelet där mittfältare Xhaka räddade poäng efter en mycket mäktig frispark. Det finns helt klart offensiv kvalité i laget och visst kommer man få sina chanser idag.

Inga större bekymmer hos gästerna där vi sätter ett frågetecken för Hahn.


Det blir alltid högt tempo på Ramon Sanchez Pizjuan och självklart kommer Sevilla trycka på framåt för att ge sig själva ett bra utgångsläge inför returen i Tyskland. Hemmalaget har en ruskigt vass offensiv och kan lösa denna lina på egen hand, precis som man gjorde mot Cordoba (3-0) förra helgen. Men det är inte alls omöjlig att gästerna hjälper oss få tre mål här. Över 2,5 mål spelas med en insats strax under medel!

/e@sy