El Derbi när Sevilla och Real Betis drabbar samman ikväll, av många ansett som det hetaste derbyt i Spanien. Sevilla har chans att nå en europaplats samtidigt som Betis enbart spelar för sin heder då man ligger på säker mark. Testar ett målspel på hemmalaget här!

  • Match: Sevilla – Betis
  • Spel: Sevilla över 1,5 mål
  • Odds: 1.70 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Sevilla har alltså fortfarande chans på en europaplats nästa säsong, men då vill det nog till att man vinner resterande matcher. Man ligger för tillfället på en niondeplats och är tre poäng bakom Atlético på en sjätteplats. Formen är väl inte direkt lysande och man har åkt på ett par rejäla torskar på slutet. Men förlustmatcherna mot Real Madrid (3-0) och Getafe (5-1) har bägge varit på bortagräs, och där har man inte direkt gått som tåget på slutet. Nu är man hemma i den egna borgen och det är ett hett derby som gör att det kommer koka på läktaren. Man har dessutom bra resultat med sig från hemmagräset på slutet och har två vinster och ett kryss på de tre senaste.

Saknas i hemmalaget gör Perotti, Kanoute, Spahic och Escude.

Det kommer koka på Ramón Sánchez-Pizjuan idag!

Real Betis hittar vi på säker mark i ligan och därför har man inte direkt något att spela för här. Men det är ett derby och spelarna kommer absolut inte vika en tum här. Senaste ligamatchen i helgen var man ut mot Atlético på hemmagräs och låg länge under med 0-1 där. Men hemmamål i 86:e och 88:e matchminuten gjorde att man såg ut att gå mot tre poäng, men på stopptid så fastställde Falcao slutresultatet 2-2. Ett resultat som Betis trots allt ska vara väldigt nöjda med då Atlético var det klart bättre laget matchen igenom.

Bortalaget saknar idag Molina som är avstängd, vidare så saknas Mario, Ustaritz och Juanma pga skada.


Jag tror hemmalaget kommer ha lite större motivation här då man fortfarande spelar för något, dessutom kommer man ha ett kokande Ramón Sánchez-Pizjuan i ryggen. Man har skapat en hel del chanser på slutet och har man bara lite bättre skärpa ikväll så ska det inte vara några problem att pilla in två bollar.

Eftersom det även är derby och heta känslor så blir det ett par varningsspel:

Iriney får ett kort – 2.20 @ unibet – 1/10 units

Medel får ett kort – 1.90 @ unibet – 1/10 units

Många tror på kortregn idag eftersom det är ett väldigt hett derby med många känslor. Men kvällens domare Delgado Ferrairo är en av få lugna domare i Spanien och det är sällan han viftar runt med korten. Till exempel så dömda han även Madrid-derbyt mellan Atlético och Real Madrid för inte så längesen. En match som han visade 5 kort i om jag inte minns fel, och han brukar ligga kring det antalet kort när han dömer. Så lite avslag på antal varningar för er som tänkt er detta!

/e@sy