Europa League denna afton och vi har ett stekhett derby på Ramon Sanchez Pizjuan att se fram emot när Betis gästar Sevilla. Det har varit målglada matcher mellan dessa lag på slutet och jag tror även vi kan få se en del mål här. Ta rygg!

  • Match: Sevilla – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ betsson
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Sevilla gled enkelt förbi slovenska Maribor i förra omgången av Europa League efter sammanlagt 4-3 över två möten. Efter 2-2 på bortagräs kontrollerade Sevilla matchen fullständigt på Ramon Sanchez Pizjuan och vann med 2-1. Det ska sägas att Maribor reducerade till 2-1 på övertid och var aldrig ens i närheten av att ta det mötet till en förlängning. Sevilla har fin form för dagen och kommer med tre raka ligasegrar i ryggen, segrar där man faktiskt bara släppt in ett mål bakåt. Men jag har tjatat om det förut och jag vidhåller att försvarsspelet hos Sevilla inte är särskilt bra. Idag har man dessutom en del mittbacksbekymmer då Pareja fortsatt är skadad och dennes ersättare, Carrico, också åkt på en skada. Det innebär förmodligen att Fazio får kampera ihop med Navarro i mittlåset idag, vilket inte känns som den bästa kombinationen. Även Beto kommer vilas när det handlar om Europa League och Javi Varas är inte alls en lika bra målvakt. Men ska vi se till det offensiva så går man sällan mållösa, och det tror jag verkligen inte man gör idag heller. Rakitic fortsätter leverera assist och det är ganska tacksamt att slå bollar på speedkulor som Gameiro och Bacca. Mot en ganska långsam backlinje hos Betis så tror jag att dessa herrar kan rinna igenom ett par gånger idag.

Förutom Pareja och Carrico så stryker vi även Cheryshev och M’bia. Enbart defensiva avbräck med andra ord!

derbisevillano

Real Betis slog ut Rubin Kazan i förra omgången efter 1-1 på hemmagräs och sedan en 2-0 vinst borta i Ryssland. Nu kan man verkligen diskutera hur intresserade ryssarna var av att vinna matchen, men Betis är vidare och det är man nog väldigt nöjda med efter en katastrofal ligasäsong. Formen är uppåt hos de grönvita och man har faktiskt plockat poäng i två raka ligamatcher nu, vilket verkligen inte hör till vanligheten. Först tog man en stark pinne på bortagräs mot Villarreal (1-1) och nu senast fick man äntligen vinna när Getafe (2-0) gästade Benito Villamarin. Men precis som hos Sevilla så är försvaret den stora svagheten hos Betis, ett försvar som kommer bli hårt testade idag. Mittbacken har man mixtrat med hela säsongen utan att hitta rätt och där tycker jag det största frågetecknet finns hos Betis. Nu höll man nollan senast mot Getafe och jag tror därför att Figueras och Perquis kommer fortsätta bilda mittlås i försvaret idag. Framför dessa herrar har vi nyförvärvet Alfred N’Diaye som helt klart gjort det bra i de matcher jag sett med Betis. Men han är inte den snabbaste herren ute på planen och han kommer få stora problem med Rakitic idag om dessa ställs mot varandra. Framåt tycker jag ändå det finns kvalité hos Betis och med en formstark Ruben Castro i spetsen så kommer man skapa chanser på ett darrigt hemmaförsvar.

Gästerna får tillbaka Molina och Vadillo som kan bidra i det offensiva spelet. På frånvarolistan hittar vi Chuli, Nosa, Nono, Verdu och Nacho.


Det brukar alltid bli bra fart när dessa lag ställs mot varandra och jag tror definitivt inte att dagens match blir något undantag. Sevilla kan mycket väl gå över den här linan själva, men med de bekymmer man har i backlinjen så tror jag även att Betis kan bidra till överspelet. Ser vi på lite statistik så har de fem senaste derbyna på Ramon Sanchez Pizjuan gått över den här linan. Testar en insats strax över medel på över 2,5 mål i matchen!

/e@sy