Kvällens sena match i spanska ligan är ett kanonmatch mellan Sevilla och Barcelona på Ramon Sanchez Pizjuan. Katalanerna har inte imponerat i försvarsspelet på slutet och jag tror vi kan få se en hel del mål i den här matchen.

  • Match: Sevilla – Barcelona
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 2,14 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Sevilla hade en tveksam inledning på säsongen men klättrade i tabellen efter en fin streak på ett antal matcher. Men nu har man gått ner sig igen och som jag skrivit tidigare om Sevilla så är det försvarsspelet som är lagets svaga punkt. Man kommer in här med två raka förluster i ligan där man släppt in sammanlagt sex mål. Inte särskilt konstigt om man hade mött två topplag, men nu är det så att man spelat mot Levante (2-3) och Malaga (2-3). Det är väldigt oroande inför kvällens match, då man får besök av en offensiv som är betydligt vassare än dessa lag man mött på slutet. Framåt i planen har man det dock förspänt och det var längesedan man gick mållösa från 90 minuter fotboll i ligaspelet. Man har många vassa anfallare i laget och med det försvarsspel som Barcelona visat upp på slutet så ska inte hemmalaget behöva gå mållösa idag heller.

Ett par defensiva bekymmer hos hemmalaget idag då vi stryker Coke (avstängd) och M’Bia (skadad). Jag tror man hade behövt en bollvinnande M’Bia på planen idag för att störa Barcelona ordentligt.

barcelonasevilla1

Barcelona blev av med sin ligaledning förra omgången då man lite överraskande förlorade mot Valencia hemma på Camp Nou med 2-3. Det är inte varje dag som Barcelona släpper in tre mål på hemmagräset och försvarsspelet var under all kritik vid ett par av målen. Inte heller Victor Valdes imponerade i buren och det kommer krävas en skärpning om man inte vill ha ett par bollar i baken här. Barcelona spelade även cupmatch tidigare i veckan mot Sociedad där man kunde vinna med 2-0. Trots siffrorna så imponerade inte försvarsspelet och så länge Sociedad hade fullt manskap på planen så skapade man faktiskt en del heta lägen som borde resulterat i mål. Offensivt är det dock inte mycket att klaga på och att man skulle gå mållösa från dagens match känns väldigt långt borta. Det är dags för Messi att vakna till liv nu och bevisa att han inte är trött på fotbollen.

Defensiva bekymmer även hos gästerna som får klara sig utan Jordi Alba (avstängd) och Mascherano (avstängd) idag. Sedan har vi en skadelista där Puyol och Neymar tar plats.


Det här är två lag som har en riktigt bra offensiv, men som inte visat upp några defensiva färdigheter på slutet. Tror därför det kan bli en väldigt sevärd match där vi får se en del mål åt båda håll. Över 3,5 mål i matchen ger 2,14 hos betssonoch detta får sig en medelinsats!

/e@sy