Spansk toppfotboll på Ramon Sanchez Pizjuan när två obesegrade lag drabbar samman. Sevilla, som har inlett på seriespelet på ett väldigt stabilt sätt, gästas av de katalanska tungviktarna och ligans enda fullpoängare i form av Barcelona. Anser nog att hemmalaget ska ha dugliga chanser till att rubba giganten vid det här skedet av säsongen – på ett eller annat sätt.

  • Match: Sevilla – Barcelona
  • Spel: Hemmalaget att göra mål
  • Odds: 1,55 @ Expekt
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 22.00

Sevilla är i sina bästa stunder ett riktigt bra fotbollslag även om man har en bit upp i nivå till de lagen som brukar prenumerera på plats ett och två i landet. Försvarsspelet har funkat så här långt och kommer vara en nyckel, i vanlig ordning, när giganterna ska gästa. Funkade bra mot bl.a. Real Madrid bara för någon vecka sedan där man vann med 1-0. Framåt kan man alltid charma när man har en lirare som Jesus Navas på högerflanken. Samtidigt så har Rakitic och Trochowski vaknat på rätt sida under inledningen och på topp har Alvaro Negredo redan hunnit peta in 3 bollar på 5 matcher trots att han har sett lite trög ut.

Hos hemmalaget saknas Perotti och Reyes sedan tidigare. Maduro är tveksam efter att ha ådragit sig en skada i den senaste matchen.

Barcelona har skrapat ihop 15 poäng av 15 möjliga och man är redan 8 poäng före den stora ärkerivalen Real Madrid. Ett försprång man gärna vill hålla till nästa helg när lagen ska göra upp på Camp Nou, men innan dess får man fokusera på den här matchen som är svår nog. Egentligen kan jag tycka att full pott är lite i överkant så här långt då man faktiskt inte har imponerat alltför hårt. Man var illa ute mot Osasuna, Valencia och senast mot Granada och man måste höja sig till den här fighten. Man har även lite skadebekymmer, framförallt i backlinjen, vilket gör att man kommer bli mer sårbart när man inte har bollen i ägo.

Sevilla lyckades inte måla på Barca under fjolårets två möten, men om det är någongång man ska göra det så är det verkligen nu.

Barcelona kommer till spel utan Puyol, Piqué och Iniesta som de mest kännbara avbräcken. Saknaden av Puyol/Piqué i mittlåset känns något tuff och, återigen, förväntas Mascherano och Song bilda mittbackspar. Två spelare som i grunden är centrala mittfältare, och jag gillar inte den här kombinationen. Båda är relativt trygga med bollen, men det är såklart en annan femma när motståndarna anfaller. Man släppte in två bollar mot Spartak Moskva i CL, trots att ryssarna knappt hade någon målchans på det, och senast mot Granada kunde slutet ha blivit allt annat än lyckligt.

I överlag tycker jag att Barcas försvarsspel har varit lite av ett frågetecken under säsongsinledningen och Sevilla kan verkligen ställa till det och få firma Mascherano/Song att agera osäkert. Jag är övertygad om att Victor Valdes i bortalagets mål kommer tvingas till någon stor räddning under matchens gång.

Om det räcker till några poäng återstår att se, men Sevilla ska ha en bra chans till att hitta nätet under dessa 90 minuter. Spelas med en insats över medel.

/Puyol