La Liga rullar vidare och ikväll tar vi oss till Ramon Sanchez-Pizjuan, hemmaplan åt Sevilla. Ikväll får man finbesök av Barcelona och jag har hittat ett intressant målspel här.

  • Match: Sevilla – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 185 @ betsafe
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 20:00

Barcelona har haft många tankar i huvudet dessa dagar med både CL-lottning och beskedet om att Abidal ska genomgå en levertransplantation inom kort. Ligan har man också redan gett upp då det inte finns en chans att nå ikapp Real Madrid som är tio poäng framför. Med dessa saker nämnda så tror jag inte att det kommer vara 100% fokus på försvarsspelet idag samt så saknas ju Abidal som varit en gigant i försvaret denna säsong, ersättare för Abidal väntas bli Adriano. Kikar vi lite siffror på Barcelonas bortamatcher så har man bara hållt nollan i två av de tio senaste matcherna på resande fot. Och dessa nollor kom mot lag som Racing och Villarreal, två lag som är bra mycket sämre än Sevilla.

I bortalaget får man tillbaka Alexis och Thiago till ikväll, saknas gör som sagt Abidal.

Sevilla har inte rosat marknaden denna säsong och parkerar just nu på en 11:e plats i serien, vilket måste ses som ett fiasko med tanke på det spelarmaterial som man har. Men större delen av säsongen har man saknat flera tongivande spelare och man har haft svårt att spela sig samman och hitta ett flyt. Nu har man dock en stark trupp till sitt förfogande då Medel, Negredo samt Kanoute är tillbaka från att ha missat förra helgens match mot Gijon. Tillbaka i spel sen ett tag tillbaka är även Perotti som är en mycket sevärd spelare när han är igång.

Saknas för hemmalaget gör Coke och Fazio.


Barcelona kommer göra mål idag, det kan jag nästan garantera, särskilt när Sevilla saknar Fazio i försvaret. Sen tror jag även Sevilla gör mål med tanke på de offensiva spelare man besitter. När dessutom Abidal saknas kommer Sevilla få ett par extra chanser att spräcka nollan.

/e@sy