Omgångens match i Spanien hittar vi utan tvekan på Ramon Sanchez Pizjuan där ligans två formstarkaste lag drabbar samman. Sevilla – Barcelona brukar bjuda på stor underhållning och det finns ingen anledning att förvänta sig annat här. Målkalas!

  • Match: Sevilla – Barcelona
  • Spel: över 3.0, 3.5 mål
  • Odds: 1.925 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Sevilla har stått för en mycket bra säsong hittills och placerar sig för tillfället på en femteplats i tabellen. Med hela 16 poäng ner till sjuan Malaga så är det redan klart att Sevilla kommer spela ute i europa nästa säsong, frågan är bara i vilken turnering. Laget har en pinne upp till Valencia och bara fyra poäng upp till Atletico på tredjeplatsen. Sevilla har alltså inget att förlora och det tror jag kommer spegla av sig ute på planen. Det är alltid ett jäkla tryck på Ramon Sanchez Pizjuan och när serieledarna kommer på besök lär det nog höjas några decibel. Det lär innebära ett offensivt hemmalag och då kommer det svänga rejält i matchen. Sevilla har inga vackra siffror mot Barcelona den senaste tiden men man brukar alltid pilla in något mål, och det tror jag laget lyckas med även här.

Inga direkta avbräck hos hemmalaget som har Banega tillbaka från avstängning.

Sevilla_200x200barcelona_200x200

Barcelona fortsätter att ånga på uppe i toppen och har nu sex rakaligavinster efter den oväntade förlusten på hemmagräs mot Malaga (0-1). Senast var det Almeria (4-0) som besegrades på hemmaplan och det var en match där katalanerna tog det väldigt lugnt. Spelare som Neymar, Mathieu och Iniesta vilades samtidigt som Busquets hade ofrivillig vila i form av en avstängning. Nu finns det inget att spara på längre och självfallet kommer Messi, Suarez och Neymar starta framåt i planen. Sevilla lär vara offensiva på hemmaplan och bjuder man på kontringar åt dessa herrar så är dom inte sena med att utnyttja dessa. Men defensivt tycker jag inte Barcelona imponerat under säsongen och här blir försvaret ordentligt testad till skillnad mot senaste ligamatchen.

Hos gästerna har vi både Busquets och Jordi Alba tillbaka i laget. Varken Sergi Roberto eller Montoya får plats i matchtruppen.


Dessa två lag brukar bjuda på stor underhållning när de möts och det kan vi se på resultaten den senaste tiden. De fem senaste mötena har slutet 5-1, 4-1, 3-2, 2-1 och 3-2 till Barcelonas fördel. Jag tror vi får se ännu ett målkalas här och testar därför överspelet med en medelinsats!

/e@sy