Laddat möte på Ramon Sanchez Pizjuan idag när Sevilla och Atletico Madrid drabbar samman. Detta möte brukar bjuda på heta känslor och en hel del kort, vilket jag även tror vi får se idag.

  • Match: Sevilla – Atletico
  • Spel: över 6,5 kort
  • Odds: 1,65 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Sevilla – Atletico brukar innebära heta möten och jag tror inte det blir någon skillnad ikväll. Publiken på Ramon Sanchez Pizjuan kommer garanterat göra sitt för att försöka piska upp stämningen och ge energi till hemmalaget, vilket man allt som oftast lyckas med. Kikar vi inbördes möten mellan dessa lag så hittar vi som sagt en hel del kort under 90 min fotboll. Så som Unibet räknar sitt kortspel (1 för gult och 2 för rött kort) så har de fyra senaste mötena haft 11, 7, 10 och 8 kort. Samtliga över dagens lina med andra ord.

Sevilla spelade ett andalusiskt derby mot Malaga i premiäromgången och där fick vi se hela 8 gula kort och 1 rött kort när röken lagt sig. Sevilla spelar ofta på gränsen och har en del råskinn som inte viker undan i duellerna, bland annat Krychowiak och Iborra som lär ligga i farozonen idag. För Atleticos del var det en lugn premiärmatch mot Las Palmas som bara innehöll 2 gula kort. Lite överraskande så var det Atleti som fick båda då Juanfran och Torres åkte på en varsin ostskiva. Precis som hos Sevilla så finns det en del spelare på mittfältet hos Atletico som inte viker undan, där jag skulle vilja nämna Gabi som är en het kandidat till en varning.

Sevilla_200x200atletico_200x200

Domare i dagens match är Clos Gomez som inte dömde något i premiäromgången och i regel så är han en hyfsat lugn domare som inte svävar iväg allt för mycket. Men historiken mellan dessa två lag säger annat och Clos Gomez har ett finger med i denna historik, han dömde nämligen förra säsongens möte på Ramon Sanchez Pizjuan – 11 gula kort blev det den gången.

Testar en insats strax över medel på över 6,5 kort i matchen och hoppas det smäller ordentligt ikväll. Som jag skrev ovan räknas gult kort som 1 kort och ett rött kort räknas som 2. Maximala antalet kort per spelare är 3.

/e@sy