Laddat möte på Ramon Sanchez Pizjuan i afton då Atletico Madrid gästar Sevilla. Hemmalaget har tappat mark på Valencia i kampen om fjärdeplatsen och lär därför komma in heltaggade till dagens match. Det brukar smälla mellan dessa lag och jag tror vi får se en del kort även idag.

  • Match: Sevilla – Atletico
  • Spel: över 6,5 kort
  • Odds: 1.72 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sevilla är ett lag som spelar väldigt fysiskt och det syns även på korten denna säsong då laget samlat på sig 79 stycken så här långt. Över 24 omgångar innebär det ett snitt på nästan 3,5 kort per match. En siffra som är ganska hög för ett topplag. Kikar vi till Atletico så är det också ett fysiskt lag som samlat på sig en hel del kort under säsongen. Diego Simeones mannar har faktiskt exakt samma siffra som Sevilla på 79 kort, där 4 av dessa varit röda kort. I mötet tidigare på säsongen vann Atletico med klara 4-0 där vi fick se 7 gula kort. Domare i den matchen var José Luis Gonzalez, som har ett snitt på ca 6,5 kort per match den här säsongen.

Sevilla_200x200atletico_200x200

Dagens domare är Clos Gomez, som har bra rutin innanför västen. Han har lallat runt i den spanska ligan en längre period och är även FIFA-domare sedan 2009. Men det är ingen personlig favorit då han brukar tappa matcher som är lite extra laddade. Han dömde bland annat Atletico -Real Madrid i spanska cupen för ett tag sedan, där han kastade ut 10 gula kort. På slutet har han även haft ett högt kortsnitt i möten som inte alls är lika laddade som dagens match. Ett snitt på över 8 kort i de tre senaste matcherna och dessutom har han slängt ut ett rött kort i alla dessa tre matcher.

Det kommer vara fullsatt på Ramon Sanchez Pizjuan idag och det tror jag kommer höja tempen ute på gräset. Ser även att M’Bia är tillbaka på det defensiva mittfältet för Sevilla, och det är en herre som inte lägger några fingrar emellan i duellerna. Tror det kommer hagla ”ostskivor” här och testar därför en medelinsats på över 6,5 kort.

Vi testar även 1/10 units på ett rött kort i matchen – 2.50 @ unibet.

/e@sy