Vi tar oss till Ramon Sanchez Pizjuan under lördagen för att kika till det mycket intressanta mötet mellan Sevilla och Athletic Bilbao. Sevilla och hemmaplan brukar alltid innebär full fart framåt, vilket gör att jag tror på mål här. Häng på!

  • Match: Sevilla – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Sevilla har gått knackigt den här säsongen och placerar sig först på en 9:e plats i tabellen, vilket inte är godkänt om man heter Sevilla. Laget hade poäng i fyra raka matcher innan senaste derbyt mot Granada, där det tog stopp med en 2-1 förlust. Mycket svagt försvarsarbete i den matchen och jag tycker det är Sevillas stora svaghet. Man har haft skador på nyckelspelare i defensiven under stora delar av säsongen, och de som ersatt tycker jag inte alls håller samma nivå. Till dagens match har man dessutom lite bekymmer då Rami åkte på ett rött kort mot Granada och således är avstängd. Men framåt finns det kvalité och det känns som man inte fått ut max där ännu. Hemma på Ramon Sanchez Pizjuan stormar man alltid framåt med den offensiven och det tycker jag bådar gott för överspelet.
Förutom Rami stryker vi även Andreolli, Pareja och målvakt Beto. Endast defensiva avbräck!

Sevilla_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har visat upp en fin fotboll på slutet och skulle enkelt städa av Las Palmas på hemmaplan i senaste omgången. Men baskerna såg darriga ut och fick bara med sig en poäng efter slutresultatet 2-2. Två mål framåt är inte mycket att klaga på tycker jag, men defensivt såg det inte alls bra ut. Nu var förvisso Laporte borta i den matchen, men inte heller fransmannen har övertygat allt för mycket på slutet. Men vänder vi på det så har Athletic ett sylvasst anfallsspel som kan straffa Sevilla rejält i kontringarna. Williams har visat fin form på slutet och även Aduriz och Susaeta är två herrar som kan sätta fart när spelet vänder. Sedan måste vi ju även nämna fasta situationer, där baskerna är otroligt tunga.
Inga större bekymmer hos gästerna idag som saknar Elustondo, Boveda och Ibai Gomez.


Sevilla behöver en seger för att avancera i tabellen och lär gå hårt för den inför de egna fansen, som man alltid gör. Det kommer öppna upp den här matchen och då tror jag vi får se minst tre mål. Insats strax över medel på spelet!

/e@sy