Två formstarka gäng som drabbar samman på Ramon Sanchez Pizjuan när Athletic Bilbao gästar Sevilla. Gästerna har fått upp lite vittring på en europaplats efter fin form på slutet och Sevilla jagar en CL-plats. Det borde öppna upp den här matchen och bjuda på en del mål.

  • Match: Sevilla – Athletic Bilbao
  • Spel: över 2.5 mål
  • Odds: 1.875 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Sevilla placerar sig på en femteplats i ligan och är givetvis intresserade av att hamna topp 4 i tabellen, vilket innebär spel i Champions League nästa säsong. Laget har fyra poäng upp till Atletico på fjärdeplatsen just nu och upp till Valencia på tredjeplats är det fem poäng. Det innebär att Sevilla enbart är intresserade av en trepoängare här, vilket fansen även kommer kräva med tanke på det spel man visat upp på hemmaplan under säsongen. Sevilla är det enda laget i ligan som är obesegrade på hemmaplan med raden 10-4-0 och en målskillnad på 28-7. Laget snittar med andra ord 0,5 insläppt mål per hemmamatch, vilket är ruskigt fina siffror. Men jag tycker inte att Sevilla har ett särskilt stabilt försvarsspel och när man kliver på hårt framåt, som alltid på hemmaplan, så är laget extra sårbara bakåt. Athletic har bra fart i omställningarna och det kan straffa hemmalaget här.

En del frågetecken hos Sevilla där Tremoulinas, Mbia och Iborra kommer testas sent. I övrigt är det inga större skadebekymmer hos gästerna.

Sevilla_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao hade en katastrofal inledning på säsongen där spelet i Champions League drabbade laget hårt. Men laget har hittat stilen på slutet och reser till Sevilla med fem raka ligavinster i ryggen. Vinster mot Celta Vigo (borta) och Real Madrid (hemma) är inte några bluffsegrar direkt, så laget har onekligen en fin dagsform. Senast blev det en 2-1 vinst hemma mot Almeria där Athletic verkligen tuggade på framåt och skapade en mängd av lägen. Positivt i den matchen var två mål framåt utan sin store målskytt Aduriz som gick skadad. Nu är Aduriz tillbaka och han blir givetvis en nyckelspelare för gästerna här. En otroligt löpvillig herre och dessutom urstark i luftrummet.

Gästerna kommer till spel med en stark trupp och har inga tyngre avbräck.


Sevilla på hemmaplan brukar innebära full fart framåt och med tanke på att man jagar en CL-plats så lär dagens match inte bli ett undantag. Men Athletic har fin form för dagen och hemmalaget får se upp i spelvändningarna. Jag tror det kommer svänga för fullt här och då ska vi kunna få se en del mål i matchen.

/e@sy