Vi följer upp gårdagens Champions League med lite spänning från Europa League på Ramon Sanchez Pizjuan. Sevilla har 2-1 att gå på från första mötet på San Mames och det innebär att vi lär få se ett mycket offensivt bortalag ikväll. Detta tror jag att Sevilla kan utnyttja och sätta dit ett par bollar för att säkra avancemang i turneringen.

  • Match: Sevilla – Athletic
  • Spel: Sevilla över 1,5 mål
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Sevilla har inte stått för någon fantastisk säsong och vi kikar till ligaspelet där laget placerar sig först på en 7:e plats i tabellen. Inte heller formen i ligaspelet är särskilt bra då laget har åkt på tre raka förluster mot Real Madrid, Sociedad och nu senast Valencia. Men vad som händer i ligan bryr jag mig inte i just nu, och jag tror inte att Sevilla bryr sig allt för mycket om det heller. Laget har tagit sig till en final av spanska cupen och har nu ett gyllene tillfälle att avancera vidare till semifinal av Europa League. Och kikar vi till spelet hemma på Ramon Sanchez Pizjuan den här säsongen så är det en mycket svår uppgift som Athletic står inför. Facit 13-0-3 tillsammans med en målskillnad på 34-16 säger det mesta om hur hemmastarka laget är. Man stormar alltid framåt inför en fanatisk hemmapublik och idag tror jag dessutom att en blixtsnabb herre i form av Gameiro kommer få väldigt mycket yta att operera på. Athletic måste framåt och göra minst två mål och det är sällan ett lag som lägger sig på defensiven i ett handbollsförsvar.
Inga offensiva bekymmer hos hemmalaget då vi endast stryker Andreolli, Tremoulinas och Carrico.

Sevilla_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har lyckats bättre än Sevilla i ligaspelet då baskerna placerar sig på en 6:e plats just nu och fortfarande har en liten möjlighet att nå Villarreal på den sista CL-platsen. Men det har varit en lång säsong för många i laget och jag tycker att vi börjar få se ett slitet Athletic som förståeligt nog inte har den bästa bredden i sin trupp, då man bara plockar i spelare med baskiskt ursprung i laget. Vinst i ligaspelet mot Rayo Vallecano (1-0) senast men i ärlighetens namn ingen bra insats och det har varit en del tveksamma sådana på slutet. Försvarsspelet har inte sett bra ut på slutet och allt detta har att göra med skadan på Laporte. Han är den som håller ihop försvaret hos baskerna och utan honom tycker jag inte man har någon som kan matcha Gameiro i en löpduell. Så givetvis är det oroande att man måste kliva på framåt för mål här, något som jag tror straffar laget ordentligt i slutändan.
Förutom Laporte stryker vi även Sabin Merino och Williams.


Redan innan förra matchen i Baskien så skrev jag att Athletics möjligheter i att störa Sevilla över två möten låg i att få med sig ett bra resultat från hemmaplan. Nu fick man inte det och måste således chans ikväll för att kunna avancera. Utan Laporte i försvaret så har man ingen möjlighet till avancemang och jag tror att ett hemmastarkt Sevilla dödar den här matchen med minst två mål framåt. En tung insats åker in!

/e@sy