Som vanligt en måndagsmatch i Spanien och den utspelar sig idag på Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla gästas av Athletic Bilbao. Spelbolagen har gjort Sevilla till ganska stora favoriter här men jag håller inte alls med om detta. Läge för skräll?

  • Match: Sevilla – Athletic
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2,35 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Sevilla har varit lyckosamma på hemmagräset på slutet då man har sex raka ligavinster här, vinster där man dessutom har gjort en hel del mål. Men bortaspelet har varit under all kritik den här säsongen och därav placerar sig laget först på en 12:e plats i tabellen. På Ramon Sanchez Pizjuan stormar man ofta framåt ordentligt från start och det blir lite av en nyckel i matchen för Athletic att verkligen vara på tårna från minut ett. Jesus Navas är en herre som spelat samtliga ligamatcher för Sevilla den här säsongen och i mitt tycke är han utan tvekan lagets bästa spelare. Han hade en liten dipp i mitten på säsongen tycker jag men nu på slutet har han visat vad han går för, han är ett ständigt hot på sin kant och fixar fram frisparkar och hörnor på löpande band i matcherna. Nu drog han på sig sitt femte gula kort senast mot Levante och det innebär att han är avstängd här, något som är ett riktigt stort avbräck för Sevilla!

Förutom Navas så saknar även hemmalaget Trochowski samt Campaña som är långtidsskadade.

Athletic Bilbao har precis som Sevilla varit en stor besvikelse den här säsongen, man placerar sig på en 13:e plats för tillfället med tre pinnar upp till kvällens motståndare. Den stora boven den här säsongen har varit försvarsspelet där tränare Bielsa har skiftat hejvilt i backlinjen för att hitta något som funkar. Trots att det tog sin tid så verkar han nu faktiskt hittat rätt då laget hållit nollan intakt i tre av sina fyra senaste matcher och där man endast släppte in ett mål i förslustmatchen borta mot formstarka Getafe. Målvakt Iraizoz har dessutom börjat göra en del fina räddningar och det är något som Athletic inte varit bortskämda med under säsongen då han varit väldigt ojämn. Sätter man försvarsspelet idag och Iraizoz gör sitt i kassen så tycker jag Athletic har väldigt fina chanser till att plocka med sig tre poäng hem till Bilbao ikväll.

Susaeta saknas efter ett rött kort senast, sedan tidigare saknar man även Galarreta, Amorebieta och Íñigo Pérez.


Sevilla har gjort det grymt bra på hemmagräs på slutet, det är något som man absolut inte kan blunda för. Men kikar vi till motståndet man mött så är det inte alls särskilt blodigt och nu stöter man på ett lag som har väldigt bra självförtroende för dagen. När hemmalaget dessutom saknar viktiga Navas så tror jag att bortalaget får med sig minst en pinne hem. Unibet erbjuder 2,35 för x2 och det hugger jag med en medelinsats.

Testar även 1/10 units på en bortaseger till fina 6,00 hos William Hill.

/e@sy