Här har vi match nummer två mellan Servette-Bellinzona i kampen om en plats i Schweiz högstaliga kommande säsong. Det ena laget av dessa två såg klart hetare ut i första matchen och jag väljer att kliva in här. Häng på!

Servette – Bellinzona
Mitt tips: 1
Odds: 2.00 @ 888sport
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.15

Det här är alltså match nummer två mellan lagen där Bellinzona hamnade på kvalplats i högstaligan och motståndarna Servette kommer från Challenge League (divisonen under högstaligan) och första mötet vanns utan Bellinzona på deras hemmaplan. Men att de vann säger inte särskillt mycket om matchen då Servette var det klart bättre laget genom matchen trots att den var relativt jämn. Målet kom på hörna i slutminutrarna av matchen och det var mycket snöpligt för Servette. Matchen såg länge ut att gå mot ett oavgjort resultat men så blev det inte och nu måste Servette gå för seger i den här matchen. Chansen till seger ska vara mycket god då man är ett starkt hemmalag, har bra form och möter dessutom ett ursvagt bortalag.

Servette visar mycket fin form då man inför senaste matchen mot Bellinzona var uppe i 8 segrar på de 9 senaste matcherna men nu kom återigen en förlust senast. Det var i mina ögon orättvist och jag bedömer fortfarande Servette som ett formstarkt lag. Man trivs dessutom väldigt bra på sin hemmaplan där man var klart bäst i sin serie under säsongen. Man slutade med resultatraden 12-1-2 och målskillnaden 47-16 imponerar. Man är uppe i fyra raka segrar nu och har målskillnaden 15-3 på dessa matcherna. Nu väntar ett något tuffare motstånd men i mina ögon hör inte Bellinzona hemma i högstaligan.

Bellinzona klarade sig med nöd och näppe när man hamnade på kvalplatsen i sista omgången. Man vann den sista matchen och klarade sig därför kvar på kvalplatsen och den segern var väldigt överraskande då man hade en genomusel form. Man var uppe i 12 raka utan seger varav 8 av dessa slutat med förlust. Det är framförallt bortaspelet som inte funkat för lagen den här säsongen och det talar för Servette i den här matchen. Bellinzona slutade med resultatraden 3-5-10 och 21-41 i målskillnad vilket gör laget till högstaligans sämsta bortalag. Man har 6 raka utan seger bakom sig på bortaplan varav 5 av dessa slutat med förlust. Man har med andra ord stora bekymmer på bortaplan och nu möter man ett urstarkt hemmalag som dessutom kommer ha ett enormt stöd av hemmapubliken som vill se sitt lag i högstaligan igen.
Bellinzona har dessutom ett par skador som stör laget här.