Ytterligare en Grand Slam-turnering går mot sitt slut där vi nu är framme i damernas final i Paris och Roland Garros. Serena Williams är, i vanlig ordning, en av spelarna på plats och gör nu upp med turneringens stora utropstecken Lucie Safarova. Världsettan ska ha riktigt bra möjligheter till att vinna allt i år, men hon har presterat något svajigt att jämföra med vilken nivå hon kan ligga på och här kan utmanaren ha sin chans till att åtminstone nypa ett set.

  • Match: Serena Williams – Lucie Safarova
  • Spel: Safarova +1,5 set
  • Odds: 1,84 @ Unibet
  • Units: 2,5/5
  • Spelstopp: 11.00 6/6

Serena Williams är, när hon spelar på sin topp, klassen bättre än sina motståndare. Hon har dock, trots finalplatsen, inte gjort någon större turnering och tappat set i 4 av 6 matcher på vägen till den här finalen. Hon har även störts av en sjukdom på slutet och såg klart påverkad ut i semin även om lyckades reda ut det hela. Stundtals rörde hon sig väldigt dåligt, vilket hon inte har råd med här med tanke på hur pass skicklig finalmotståndaren har varit på att bredda spelet.

Lucie Safarova har trots en oerhört svår lottning, med bland annat Maria Sharapova i åttondelen, inte tappat ett set ännu där hon har stått för en lysande insats hittills där man även kan räkna in en finalplats i dubbeln. Hon har servat riktigt bra, varierar den väl och blir något svårläst när hon är vänsterhänt, vilket blir väldigt viktigt även här med tanke på världsettans tunga returer. Hon ser även ut kunna kontrollera nerverna väl (vilket annars har varit ett frågetecken hos båda kombattanterna) i pressade lägen där man kan notera att hon har plockat 5 av 12 set via tie-break.


Jag tror på åtminstone ett riktigt tight set. Serena har 10-0 i inbördes möten, men ser man till de två senaste matcherna så har tjeckiskan nypt ett set både i höstas och nu strax efter årsskiftet. Anser att hon, med prestationerna hittills i turneringen, ska ha goda möjligheter till det även idag. Lucie Safarova att vinna minst ett set i matchen testas strax under medel.

/Puyol