Det spanska U21 laget har rest till Jagodina för att idag spela det första mötet utav två mot Serbiens U21 lag. Det finns en otrolig offensiv hos gästerna samtidigt som jag sätter ett litet frågetecken för det defensiva. Kan vi få se en del mål här?

  • Match: Serbien u21 – Spanien u21
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Serbien u21 fick värsta tänkbara lottning till detta playoff när man nu ska försöka rubba Spanien över två möten. Än mer jobbigt blir det då många stjärnor i laget kallats till landskamp för Serbiska A-landslaget, som spelar kvalmatcher nu i dagarna. Men det är spelare man klarat sig utan i de senaste matcherna och laget har faktiskt öst in mål på slutet. Kikar vi på de fem senaste matcherna så har man gjort hela 13 mål framåt, däribland två på Italien (2-3) och nu senast fyra mot Nordirland (4-1). En spelare som hittat formen är Aleksandar Pešić, då han gjort tre mål på dessa två matcher. Pešić som till vardags spelar i franska Toulouse har en bra längd (190cm) och kommer bli farlig på fasta situationer för Serbien, där vi ofta sett att Spanien har problem. Men kikar vi till det defensiva så har inte Serbien imponerat på slutet, då man släppt in mål i 8 av sina 10 senaste matcher. Då har man inte mött något lag som är såpass offensivt starkt som Spanien är, så där kan man verkligen få ett otrevligt uppvaknande. Något som även är värt att notera är att 9 av de 10 senaste matcherna för Serbien gått över 2,5 mål.

Serbia_m1spanien

Spanien u21 har ett fantastiskt lag på papperet och hade säkerligen spelat jämnt med många a-landslag ute i världen. Spelare som kallats till detta möte är bland annat Muniain (Athletic), Morata (Juventus), Munir & Sandro (Barcelona), Isco (Real Madrid), Deulofeu (Sevilla) och Oliver Torres (Porto) för att nämna några. Det här är inga dåliga spelare och jag avundas inte Albert Celades som ska plocka ut en startelva bland alla dessa stjärnor. Men det är offensiva spelare jag nämnt här och jag tycker inte Spanien är lika välrustade i det defensiva. Kikar vi på målvaktssidan så sitter Pacheco och blir kall i Real Madrid, medans de andra två målvakterna i truppen, Kepa och Sotres, gör det samma i andra lag. Sedan har vi Moreno och Manquillo i backlinjen som håller en bra nivå, men över lag så är det helt klart lagets svaga punkt. Jag har redan tagit upp fasta situationer och där tror jag spanjorerna kan komma att få problem. Man har inte särskilt mycket längd i laget och med målvakter som inte spelat särskilt många tävlingsmatcher på slutet så är det ett orosmoment. Men samtidigt så är Spanien såpass bra offensivt att man kan täcka den här linan på egen hand, det har vi sett både mot Italien (4-2), Österrike (6-2) och Bosnien (6-1) på bortaplan.


På spansk mark tror jag att Serbien lagt sig på försvar försökt få med sig ett bra resultat inför returen, men det tror jag inte händer här. Man måste få med sig ett bra resultat inför returen och kommer säkerligen gå på offensiven så fort tillfälle ges. Det kan innebära att man gör ett mål framåt, men samtidigt kan man bli ordentligt straffade med flertalet bollar i baken. Över 2,5 mål blir mitt spel i matchen och vi tester en medelinsats på detta.

/e@sy