Det har börjat lovande får man minst sagt säga. Lite tråkigt att Jaziri var ”tvungen” att ge upp. Tydligen en skada som är bekräftad men sedan vet man inte hur stor eller liten påverkan Tunisien hade i det hela. Hur som helst, så är Berankis underskattad här. Han har sett stabil ut och övertygat mig om att han trivs bra under dessa förhållanden. Mot en Seppi som är lite sisådär i mina ögon.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Zagreb
  • Match: Seppi – Berankis
  • Spel: Berankis +3.5
  • Odds: 1.73 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 14:15

Han tog en väldigt bra seger mot Muller, jag trodde han skulle hota honom men att det gick hela vägen var förvånande. Muller som normalt sett ska vinna denna många gånger men hans serve höll inte riktigt den nivå som man hade kunnat tro. Berankis höll en hög nivå i både set två och tre, han fick hål på storservaren och utnyttjade 66% av breakbollarna han hade, riktigt bra gjort! Berankis är en lirare som föredrar snabba underlag och detta passar honom perfekt, det är få matcher han gör mig riktigt besviken. Som mot Lacko här i Zagreb så vann han med 6-0 6-2, att tappa endast två gem och utnyttja motståndarens misstag är viktigt och det är en uppgift han gör bra!

Han har ett positivt resultat på inomhus hard och förra året gick det som allra bäst och vann tillslut 27 av 36 matcher, det är bra gjort och då har det varit en vinst mot Raonic till exempel.

De har mötts en gång tidigare och det var 2011 i Mons där vann Seppi med 7-6, 7-6.

Jag tycker inte Seppi alls har den säkerheten som Ricards har, det är lite väl många unforced errors och en serve som inte är någon jättekanon. I Zagreb så har det gått rätt dåligt tycker jag även om han såklart har vunnit sina två första matcher men det var mot Haase och Ward, två spelare han ska vinna mot mer kontrollerat än han gjorde. På dessa två matcher så har han hela 10 dubbelfel, det är väldigt mycket och det visar att han inte riktigt är i form just nu. Seppi har gått ner sig lite under åren här och tycker utvecklingen inomhus går lite knackigt.

Seppi behärskar inte underlaget lika bra som Berankis och när vi får 1.73 på Berankis +3.5 så hugger jag!

Twitter: @haegge1