Vi drar igång tidigt denna onsdag med en fotbollsmatch hämtad från iranska Pro League när Sepahan tar emot Mes Kermanshah i den 25:e ligaomgången. Hemmalaget tillika de regerande mästarna går för en ny titel och här har man chansen att gå upp i ensam serieledning – och jag tror att man tar den chansen under den svenska lunchtiden.

Match: Sepahan-Mes Kerman
Spel: Sepahan
Odds: 1,57 @ Unibet
Units: 6,5/10
Spelstopp: 13.00 8/2

Sepahan, som fick stå som mästare både under 2011 och 2010, är en av de absolut rikaste klubbarna i Iran. Man ägs av ett stort stålföretag vilket har bidragit till en utländsk tränare (Zlatko Kranjcar) och några hyfsade importer (iallafall med asiatiska mått) från utlandet där man nu förstärkte laget under transferfönstret.

I nuläget leder huvudstadslaget Esteghlal ligan med en poäng mer inspelad än Sepahan men man har också en match mer spelad. Man ska komma ihåg att det där försprånget låg på mer än 6 poäng bara för någon omgång sedan men man kan nog konstatera att ”de gula” har tänt till nu när Esteghlal har drabbats av tunga avbräck (skador och försäljningar) och tappat ett antal poäng medan Sepahan har hittat form modell större samt stabilitet i och med 5 raka segrar och det med målskillnaden 8-0 i dessa matcher.

Motståndarlaget Mes Kerman (gamle Blåvitt- och Västra Frölunda-bekantingen George Mourad gjorde några matcher här innan han skeppades iväg) reser till Esfahan för något som får anses som en svår uppgift för ett, traditionellt sett och inget undantag den här säsongen, instabilt gäng på resande fot. Man går mot en svag säsong och parkerar förtillfället på en 14:e plats (av 18 lag) i tabellen och man hade ingen lyckad jakt efter förstärkningar under Januari-månad.

Ett högmotiverat Sepahan har en helt okej chans att gå upp i topp till 1,57 ggr pengarna här. Unibet är marknadshögst i nuläget. Notera det tidiga spelstoppet.

/Puyol