Äntligen så har detta sommar-OS dragit igång och nu med lite olympisk fotboll när Senegal och Uruguay ska göra upp om poängen i grupp A. Imponerades framförallt av senegaleserna som lyckades kriga till sig en poäng mot värdnationen men väljer att inte gå efter någon vinnare här utan på vilket sätt samma lag tog sig en an premiären – går man in lika tufft den här gången också?

  • Match: Senegal U23-Uruguay U23
  • Spel: Rött kort
  • Odds: 4,15 @ Betsson
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 18.00

Uruguay inledde turneringen med en seger när den Förenade Arabemiraten slogs tillbaka med 2-1. Man har ett väldigt intressant lag, framförallt i anfallsväg, med både Cavani (Napoli) och Suarez (Liverpool) som överåriga spelare i truppen. Kanske inte lika namnkunnigt hos afrikanerna sett till de absoluta profilerna, men samtliga spelare i truppen bortsett från målvakten tillhör europeiska klubbar med alltifrån franska till norska ligan.

Rent spontant känner jag att senegaleserna kan ha en duglig chans till poäng, kanske bättre än vad oddsfördelningen visar på i nuläget – om inte lagets tuffa spelstil skulle bli en större belastning i denna match, något man kanske kunde straffas något hårdare för i matchen mot Storbrittanien, vilket nämndes i introt.

Här tror jag att sydamerikanskt temprament kontra afrikansk tuffhet kan passa dessa spelalternativ ganska bra. I synnerhet att senegaleserna spelade hyfsat opolerat i öppningsmatchen där man gick in tufft och vårdslöst i många dueller. Skulle man bjuda på något liknande även i den här omgången så tror jag även att motståndarna kan svara upp. Jag ser inte riktigt hur och varför afrikanerna skulle lugna ner sig avsevärt till det här mötet.

Matchen döms av tyske Felix Brych som snittar nästintill 4 kort per match om man ser till hans två senaste säsonger. Den gångna säsongen skickade han upp det röda kortet vid 8 tillfällen på 29 matcher. I övrigt så fick vi se 3 röda kort i öppningsomgången, dvs totalt 8 spelade matcher.

Många bolag har ännu inte släppt några linor på över/under vad gäller antalet kort, men det blir också något att hålla ögonen på. Som utgångspunkt nöjer jag mig med en låg insats på ett rött kort i matchen. Det blir även ytterligare två spel på matchen:
Kort före matchminut 29.00 1,83 Bet365 3/10 units
Straffspark tilldelad 3,85 Betsson 1/10 units

/Puyol