Slutomgång i grupp A där Senegal möter Förenade Arabemireten. Senegal behöver endast en pinne för att säkra avancemang i turneringen medans Förenade Arabemiraten inte har någon chans på vidare spel. Går på ett målspel till ett fint odds här!

  • Match: Senegal – För. Arabemiraten
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2,03 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Senegal behöver alltså bara en pinne för att säkra avancemang till kvartsfinal, något som känns mer än rimligt mot ett bortspelat F.A. Det är givetvis en liten skräll på förhand då man hamnade i en relativt tuff grupp med både Storbritannien och Uruguay som motståndare. Men laget har imponerat oerhört hittills då man i första matchen spelade 1-1 mot britterna, för att sedan slå Uruguay med säkra 2-0. Noterbart är att Moussa Konate gjort alla mål för Senegal denna turnering och leder faktiskt skytteligan i OS just nu tillsammans med Honduras Jerry Bengtson, båda på tre baljor hittills.

Lite bekymmer defensivt för Senegal idag som saknar ordinarie mittback Abdoulaye Ba efter ett rött kort mot Uruguay.

Moussa Konaté i Senegal.

Förenade Arabemiraten trodde jag skulle bli en ordentlig slagpåse detta OS, jag trodde faktiskt man skulle vara överlägset sämst av alla lag. Men så är verkligen inte fallet och man har stått upp bra i de två gruppspelsmatcher man spelat hittills. Först gick man ut och chockade Uruguay och kunde mycket väl fått med sig poäng i den matchen (förlust 1-2), för att sedan pressa Storbritannien rejält tills kvarten återstod då britterna gjorde två snabba. Laget har visat att man har en hel del fotboll i sig och är inte alls något sparka och spring lag som te.x Nya Zeeland, utan det här laget försöker verkligen spela fotboll.

Man har alltså gjort mål på både Uruguay och Storbritannien, och dessutom skrapat ihop tillräckligt många chanser på dessa matcher för att göra fler mål. Nu kan man spela helt utan press i den här matchen, och jag tycker man har goda chanser till att göra mål på ett Senegal som har en ordinarie mittback borta.

Testar även två målskyttespel i matchen:

Moussa Konate – 2,40 @ bet365 – 1/10 units

Ismail Matar – 4,75 @ bet365 – 0,5/10 units

/e@sy