Janko Tipsarevic har tappat otroligt mycket sedan förra året, vet inte varför men så är det bara, nu möter han dock Dudi Sela som ibland kan sprattla till emot halvdana spelare men jag tror att Tipsarevic vinner rätt enkelt.

  • Matchen : Sela v Tipsarevic
  • Liga : ATP US Open
  • Speltips : Tipsarevic -4.0 games i matchen
  • Odds : 1.73 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 18.30

 

Dudi Sela ifrån Israel älskar hardcourt, det är bara här han gör resultat och ibland så kan han till och med få spela ATP turneringar, inte så ofta precis. Dudi är en spelare som har sin styrka i sitt grundspel, han spelar rätt så offensivt, inget utöver det vanliga men han vill försöka hitta så mycket vinklar som möjligt och få ut motståndarna i hörnen för att sedan få ett enkelt slag i andra hörnet. Sela har ingen vidare defensiv, han är snabb men han är ingen vidare defensiv spelare ändå. Han har en helt okej första serve måste sägas, den är väldigt snabb och svår att läsa men hans andra serve är hans största svaghet tycker jag, om Janko vill så kommer han att sätta press på Sela direkt på hans andra serve. Ska sägas att Sela fick kriga otroligt mycket för att ta sig vidare ifrån första omgången där han vann i en fem sets match emot Andrey Kuznetsov som i grund och botten är en grus specialist.

Janko Tipsarevic ifrån Serbien har varit så högt rankad som 8 i världen men har tappat, varför vet jag inte men det såg länge ut som om att han inte var sugen längre, men nu vankas det Grand Slam och då vill man alltid vinna oavsett motivation. Janko har en bra första serve, den får han rätt mycket gratis på och sedan har han sina grundslag som jag gillar personligen väldigt mycket, speciellt hans raka backhand som han kommer att spela mycket på idag. Han kör med väldigt mycket ”snärt” i sina forehands och försöker verkligen spela offensivt med den och det kommer att passa bra emot Sela idag. Janko fick en lätt första match där motståndaren gav upp efter 2-1 i set till Janko. Ska sägas att Janko var överlägsen i den matchen bara att han gjorde ett dåligt tiebreak i andra set.

Lycka till!

/Lidde