Mot härliga Seattle ska vi där Mariners sent inatt tar emot Tampa Bay i en serie som består av 3 matcher. Mariners som leder American League West och har ett 18-13 record har steppat upp sitt spel jämfört med hur man spelade i början på säsongs, Rays har ett 15-14 record med en tredje plats i AL East efter Baltimore och Boston. Att dom ligger före både Blue Jays och Yankees är ett under såhär långt med tanke på deras lag. Många matcher kvar och när alla matcher är färdigspelade är jag övertygad om att Rays kommer stå på en sistaplats.

  • SEA Mariners – TB Rays
  • Speltips: SEA Mariners Moneyline
  • Odds: 1.80 @bet365
  • Insats: 5/7 enheter
  • Spelstopp: 04.10

Startande för TB Rays - 

Matt Moore, har startat 6 matcher så här långt. Har en 4.95 ERA över hans 36 kastade innings där han släppt 34 hits, 20 runs och ligger på en helt okej 1.21 WHIP. Moore startade säsongen bra, där han inte släppte så mycket generellt, men, så fort Moore stod på kullen mot tuffare lag så började han släppa en drös hits och runs. På hans senaste 3 matcher, har han gått 17 innings och det kan man ju tycka inte är superkonstigt. Men så kollar man på vad han släppt, då släpper Moore alltså 19 hits och 14 runs vilket självklart visar vilken usel form Rays-pitchern sitter inne på. Gjorde en bra insats mot Orioles ganska nyligen, men bortser man från det, har Moore varit vilsen rakt igenom i sin pitching.

Startande för SEA Mariners - 

Felix Hernandez, eller ska vi skriva King Felix? Kungen av Seattle som dom kallar honom, går för en 2.21 ERA över hans 6 senaste starter. Har även han gått 36 innings och släpper 28 hits, 15 runs över dessa. Han har haft en väldigt bra säsong så här långt, där han kastat som bara han kan göra och gått 6-7 innings utan problem flertalet gånger. Gjorde bort sig helt och hållet senast dock mot Athletics och gick bara 4 innings där han släppte 9 hits 8 runs. Vad hände där egentligen? Ingen som vet men tanke på vad han har bakom sig. Bortser man från detta hjärnsläpp har Felix sett otroligt bra ut rakt igenom sen match nummer ett. Ett lag som Rays, som inte alls svingar mycket, tycker man Felix ska kunna plocka ner utan vidare problem. Värt att notera, Mariners-pitchern har i alla sina 6 starter mött otroligt bra lag.
marinersrays

Mariners har ett bättre offensiv,betydligt, än vad Rays har på både run och hit-fronten. Man har flertal skickligare spelare som både är rediga sluggers och kan få iväg homeruns och flertal spelare som helt enkelt slår i ett högt AVG. Marte, Cruz och speciellt storstjärnan Cano är 3 ruggiga killar som utan tvekan kommer göra Moores kväll jobbig inatt. Moore är ingen dålig pitcher, absolut inte, men när det kommer till att möta lag som är bra offensivt och som springer rejält, är han inte lika vass.

Hernandez har utan tvekan varit sylvass i 5-6 år, han har haft bra siffror under lika många år och det finns absolut inget som tyder på att han har gått ner sig denna säsongen, med ett lag som Rays inatt och Hernandez på hemmaplan, väntas Rays få en tuff natt mot skicklige Mariners-pitchern. Mariners är ett av de lag som släpper minst runs i ligan, samtidigt som Rays offensivt snittar svaga 3.52 runs per match. Här avgör först och främst, pitcherskillnaden, där efter kommer runsupporten för Hernandez och Mariners vinner matchen med…5-2,5-3? 1.80 på Mariners hos bet365 är taget!

/MSrekare