Dagens tips hämtas från The Championship. Två formsvaga lag drabbar samman och jag tycker det väger över till det ena laget här.

  • Match: Scunthorpe – Derby
  • Tips: Scunthorpe 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 2,12 @ Pinnacle
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19/2 16.00

Analys:

Två av ligans mest formsvaga lag drabbar samman här men jag tycker att oddsen är väldigt generösa till hemmalagets fördel.

Scunthorpe vann lite överraskande senast hemma mot Nottingham och tog sin första seger sedan den 28 december i ligan. Laget har 1-1-3 på de fem senaste matcherna men det positiva är att dom på 3 av dessa matcher bara släppt in ett mål. Kanske kan vinsten senast ge laget lite extra självförtroende inför den här viktiga hemmamatchen mot Derby. Scunthorpe ligger i botten av tabellen och behöver alla poäng dom kan få just nu.Det finns tre viktiga faktorer som talar för hemmalaget här och det är hemmaplan, vinsten senast samt läget i tabellen. Visserligen är Scunthorpe faktiskt bättre på bortaplan än hemma, men i såna här matcher skall inte sådan statistik spela någon roll.

Derbys form är riktigt usel och laget har 0-1-4 på de fem senaste matcherna. Trots att dom har ett ganska bra spelarmaterial så har dom inte fått spelet att stämma alls på slutet. Den senaste vinsten kom den 1/1 2011 och laget har rasat från en 4:e plats i ligan till en 17:e plats på bara tolv omgångar. Det är alltså inte mycket som talar för att Derby skall börja vinna matcher igen, speciellt inte på bortaplan.Kanske kan dom få med sig en poäng här med lite tur men en vinst ligger tyvärr ganska långt bort trots att hemmalaget befinner sig i botten av tabellen.

Oddset är något högt på hemmalget och jag väljer att spela direkt här med tanke på Scunthorpes imponerande vinst senast, samtidigt som Derby är helt under isen för tillfället. Insatsen tillbaks vid oavgjort.

Lycka till!

//Josef