FA-cup möte mellan League One lagen Scunthorpe och Chesterfield här. Matchen känns oerhört jämn på förhand men jag har hittat ett bra spel här, häng på.

Scunthorpe – Chesterfield
Spel: Första laget att göra mål – Scunthorpe
Odds: 2.20 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.45

Scunthorpe har växt som lag efter tränarbytet i oktober då nye Mark Robins verkligen fått ordning på laget. Man är riktigt svårslagna för dagen och 9 raka matcher utan förlust säger en hel del. Man ligger på 18e plats för dagen och möter Chesterfield som ligger på en sjunde plats men faktum är att det bara skiljer sex poäng mellan lagen i den jämna League One. Laget har fått en rejäl vila då man spelade senaste matchen den 26 december. Man bör vara riktigt spelsugna nu och det drar man säkerligen nytta av här då Chesterfield spelat två matcher mer under detta uppehållet och den senaste matchen spelade man för bara fyra dagar sedan… Scunthorpe är ofta heta från start i matcherna och faktum är att man gjort första målet i matchen i 7 av lagets 9 senaste matcher! Scunthorpe har positiva nyheter inför det här mötet då försvararna David Mirfrin och Niall Canavan är friska från sina skador igen och kan spela här. Chelseaförsvararen Alex Davey och Blackpoolmittfältaren Isaiah Osbourne har förlängt sina lån säsongen ut och kan spela här också.

scunthorpe_200x200   chesterfield_200x200

Bortalaget Chesterfield har spelat riktigt bra över jul/nyår då man har 3 segrar och 1 oavgjord match bakom sig. Man har visserligen mött lite sämre lag i ligaspelet men i FA-Cupen nu senast ställdes man mot MK Dons som är topplag i League One och där vann man med 1-0 trots bortaplan. Man har som sagt spelat två matcher fler än Scunthorpe under jul/nyår och det bör sätta sina spår i benen på Chesterfields spelare då man inte har en särskilt bred trupp. Jag tror man kommer få problem här även om man säkerligen kan kriga till sig oavgjort eller kanske t.o.m. en seger så tror jag man kommer få en chock från start när heta Scunthorpe sätter igång med hög press och högt bolltempo. Chesterfield får klara sig utan Jimmy Ryan på mittfältet och viktige kaptenen Ian Evatt är skadad. Tunga avbräck för laget.

Kort summering:
Scunthorpe som fått vila sedan 26e december bör vara betydligt mer spelsugna här än Chesterfield som spelade match för 4 dagar sedan bara. Jag tror på ett heltaggat hemmalag som kliver ut och öser på redan från start. Jag tror Scunthorpe är betydligt hetare här och det dröjer nog inte länge innan man gör 1-0 i den här matchen!