Kvalet till EM för U21 är i full gång och ikväll är det toppmatch i grupp 5 där tvåan Schweiz tar emot ettan Spanien. Spanien är så gott som klara gruppsegrare och borde väl inte ha den största motivationen här. Går på ett målspel!

  • Match: Schweiz U21 – Spanien U21
  • Spel: Hemmalaget gör mål
  • Odds: 1,50 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Schweiz har gjort det bra i EM-kvalet och har 4-1-1 på sina 6 matcher, enda förlusten kom mot kvällens motståndare Spanien med 3-0. Men den förlusten var på bortaplan och på hemmagräset har man imponerat desto mer med två vinster och 9-0 i målskillnad. Man är alltså tvåa i gruppen och risken att man går ikapp Spanien är lika med noll. Men de fyra bästa tvåorna går vidare till EM och där har fortfarande Schweiz en bra chans med 13 inspelade poäng och två matcher kvar, men det gäller att man tar ett par pinnar till minst.

Trolig startelva Schweiz:

Burki, Koch, Moubandje, Schär, Affloter, Buff, Kasami, Seferovic, Toko, Ben Khalifa och Zuber.

Spanien har varit helt dominanta i detta EM-kval och har sex segrar på lika många försök med en målskillnad på 21-2. Skulle man mot förmodan åka på pumpen idag med mer än 3-0 så måste man ta en pinne i sista matchen mot Kroatien för att säkra gruppsegern, så på ett eller annat sätt så kommer Spanien vinna den här gruppen och det känner nog spelarna själva också. Man väljer att inte ta med sin största stjärna Muniain då han haft lite skadebekymmer, även hans dåliga uppförande i OS ses som en möjlig anledning.

Trolig startelva Spanien:

De Gea, Montoya, Iñigo Martínez, Bartra, Planas, Oriol, Koke, Sergi Roberto, Deulofeu, Isco och Rodrigo.


Spanien har bara släppt in två bollar det här kvalet vilket är imponerande, trots att man inte mött motstånd av världsklass. Men nu är man så gott som klara och jag tror inte man är lika hungriga som Schweiz, jag tycker det finns goda chanser för hemmalaget att göra mål här.

Till sist måste ni se ett av de två mål som Spanien släppt in detta EM-kval, kan vara bland det läckraste jag sett. Klicka här!

/e@sy