Schweiz och Ecuador känns som lagen som skall slåss om om andraplatsen i gruppen bakom Frankrike och den här matchen blir mycket avgörande i mina ögon. Jag tar ställning då jag tror mer på ena laget här, häng på!

Schweiz – Ecuador 
Spel: 1
Odds: 2.45 @ Expekt
Insats: 4/10
Spelstopp: 18.00 

Schweiz har fått mycket serverat inför detta mästerskapet då man enkelt vann sin grupp med 7 segrar och 3 oavgjorda före lag som Island, Slovakien och Norge. Man hade sedan tur i lottningen då man fick en tämligen enkelt lottning med Honduras, Ecuador och Frankrike. Frankrike må vara svåra att rå på men inre stridigheter i laget kan ställa till det och Ecuador som möter idag har en enorm akilleshäl i sitt spel på bortaplan. Honduras är för svaga för VM och bör vara en munsbit för Schweiz… Lagets stora styrka ligger i mittfältet där man har tunga namn som Shaqiri, Xhaka och Stocker som offensiva mittfältare och bakom dem slåss Inler, Behrami och Dzemaili om de två defensiva platserna. Riktigt starkt mittfält med andra ord och ytterbackarna Lichtsteiner och Rodriguez är sylvassa i sina offensiva löpningar. Man känns som ett komplett lag där fantastiske förbundskaptenen Ottmar Hitzfeld har fått ordning på sitt Schweiz efter flera år vid rodret. Det skall bli mycket spännande att se Schweiz i detta mästerskapet och det är väldigt viktigt för laget att man inleder bra direkt för en förlust här vore ödesdigert!

schweiz ecuador

Ecuador har en enorm akilleshäl och det är lagets spel på bortaplan. Man tog 22 av lagets 25 poäng i kvalgruppen på sin hemmaplan där man spelar i Quito, som ligger på 2850 meters höjd, och därför sätter jag ett stort frågetecken för laget inför årets VM-slutspel då man inte alls har samma styrka i sitt spel när man spelar på normal höjd. Man spelar med en 4-5-1 liknande uppställning där man precis som Schweiz är starkast på mittfältet men jag tror inte man kan matcha Schweiz här. Man har sett oorganiserat ut i flera matcher och är man inte på tårna direkt här så får man problem. Schweiz kommer hit med massor av självförtroende och det förvånar mig inte om man vinner tämligen enkelt över bortasvaga Ecuador med Antonio Valencia i spetsen.

Kort summering: 
Schweiz är ett lag på rejäl frammarsch och förbundskaptenen Ottmar Hitzfeld är ett tungt namn som verkligen har fått ordning på laget nu. Man spelar fantasifull fotboll och är ett intressant lag att följa. Jag tror man inleder med seger direkt här mot Ecuador och 2.40 är ett spelbart odds!