Nadal har sett allt annat än bra hur efter comebacken och ställs nu mot en uppkomling som spelar sin största och viktigaste match in karriären.

  • Match: Diego Sebastian Schwartzman – Rafael Nadal
  • Speltips: Schwartzman +7,5 games
  • Odds: 1,63 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/2, 05.00
  • Turnering: ATP-Acapulco

Jag håller det långt ifrån otroligt att Diego Sebastian Schwartzman kan plocka ett knippe games av Nadal i öppningsrundan av Acapulco. Schwartzman är en ung kopia av Ferrer, kortväxt men slår förbannat hårt. Dessutom har han ett riktigt bra vapen i sina stoppbollar och jag undrar om ens Rafael kommer gå för fullt här. Vi har sett de senaste veckorna att spanjoren inte går på alla stoppbollar och släpper dessutom många poäng när han inte vill slita på knäna.

Den forne världsettan har sagt till spansk media att han inte tänker ställa upp i Indian Wells eller Miami. Uppenbarligen är knäna inte bra.

Nadal har ju sett allt annat än bra ut och har haft problem mot alla som velat ge honom problem. Det är framför allt ute i hörnen och i djupled som han inte varit bra – det som tidigare varit hans styrkor.

Schwarzman är 20 år och gjorde sin bästa säsong hittills 2012. I år har den början ännu bättre med seger för Tomaz Bellucci och ett plockat set av Zeballos. Men det här blir hans största match någonsin och jag tror inte att Nadal går ut och krossar D.S.S.

Allt hänger på hur bra Nadal är. Är i form kanske han tappar 2-4 games i matchen. Är han inte i form kan nog 6-10 games gå förlorade.

Faktum är att över-linan spruckit i fyra av Nadals fem senaste matcherna och känner jag marknaden rätt så kommer han vara övervärderad även inför den här matchen. När jag ser +7,5 på argentinaren till ändå speldugliga 1,63 kan jag inte så emot.