CL rullar vidare där Real Madrid tagit sig till Tyskland för det första mötet utav två mot Schalke 04. Marängerna har inte imponerat försvarsmässigt på slutet och jag tror därför att båda lagen kan hitta nätmaskorna här.

  • Match: Schalke – Real Madrid
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.75 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Schalke ställdes mot Real Madrid även förra säsongen av CL och efter sammanlagt 9-2 i baken över ett dubbelmöte så åkte man ut med dunder och brak. Nu har laget hittat lite bättre försvarsspel i den inhemska ligan den här säsongen och har faktiskt bara släppt in två mål på de fem senaste ligamatcherna. Men ligan är en femma och Champions League en annan. I gruppspelet av CL släppte man bland annat in en hel del mål mot både Chelsea (0-5) och Sporting (2-4), två motståndare som är sämre offensivt än Real Madrid. Det faktum att det är hemmaplan för tyskarna idag tror jag även kommer öppna upp spelet lite. Real Madrid har inte visat något större försvarsspel på slutet och givetvis måste Schalke gå för det på hemmaplan om man ska ha någon som helst chans över två möten. Tyskarna går sällan mållösa från Veltins-Arena.

Hos hemmalaget stryker vi idag Draxler (7/2), Kolasinac (1/0), Farfán (0/0), Goretzka (0/0) och målvakterna Giefer (2/0) samt Fährmann (17/0) som alla går skadade.

schalke_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid var det enda laget som hade full pott efter gruppspelet och det var med en imponerade målskillnad på 14-3. Men marängerna har inte samma form för dagen och man kommer in här med en rad tveksamma insatser i ryggen. Laget hade problem i ligaspelet mot Sevilla (2-1), blev totalt förnedrade av Atletico (0-4) och i förra ligamatchen hade man bekymmer mot Deportivo (2-0) på hemmaplan. Deportivo vaskade fram väldigt många fina lägen, men stod inte Casillas i vägen så gjorde stolpen det. Framåt är det också en del frågetecken där Ronaldo inte varit som bäst på slutet. Men det finns andra spelare som kan göra mål i laget och jag tror inte spanjorerna går mållösa här.

Ramos går fortfarande skadad och även fast Pepe är tillbaka nu så ska vi komma ihåg att portugisen inte spelat på dryga månaden. Vidare så stryker vi även Modric, Khedira och James till kvällens match.


Schalke måste se sin chans i dagens match när Real Madrid har lite defensiva bekymmer samt inte visat någon större form på slutet. Det borde öppna upp den här matchen och då tror jag att båda lagen hittar nätet. Testar därför båda lagen gör mål med en insats strax under medel.

/e@sy