I kvällens enda match från Bundesliga så tar Schalke emot Borussia Mönchengladbach hemma på Veltins-Arena. Det är två ojämna lag som ska göra upp om tre poäng, gästerna har dock bättre offensiv, så ett överspel på Mönchengladbach känns spelvärt. 

  • Match: Schalke – Borussia Mönchengladbach
  • Spel: Borussia Mönchengladbach över 1,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 20:30

Schalke ligger parkerade på 5:e plats, ligger just nu på EL-platsen men det är inte den man vill åt först och främst. Utan det är 4:e platsen eller bättre som innebär kval eller direktplats till Champions League. Det är just nu Borussia Mönchengladbach som ligger på den åtråvärda 4:e platsen. Ett lag man har haft problem mot de senaste åren, de fem senaste matcherna har man lyckats vinna en och förlorat fyra stycken, målskillnaden på dessa matcher är tre gjorda och tio insläppta. Denna säsong har förlorat en match i inhemska cupen (2-0) och en i ligan (3-1). Deras chanser till att vinna ökar inte när mittbacks generalen Höwedes fortfarande är skadad och att ena ytterbacken Caicara är avstängd. Man ska dock inte underskatta Schalke, man har ett ungt och talangfullt lag som en bra dag kan spela riktigt fin fotboll. Men det är just det att spelarna är unga och ojämna.
Utöver Höwedes och Caicara så är Höger, Nastasic och Uchida skadade sen en längre tid tillbaka.

schalke_200x200Mönchengladbach_logo

 

Borussia Mönchengladbach ligger på 4:e som jag har nämnt tidigare, man har tre poäng upp till Hertha Berlin som ligger på den sista direkplatsen till CL, självklart vill man åt den platsen och slippa kvala till CL. Men då måste man börja ta poäng på bortaplan, 3-2-7 är raden på bortaplan. Jag tycker dock att man har höjt sig på bortaplan och spelar bättre, men man har stött på hemmastarka lag på slutet som t.ex. Mainz (1-0) och Wolfsburg (2-1) sedan mot Augsburg (2-2) och Hamburg (3-2) lyckas man ändå göra två mål och hade bud på flera. Defensiven är inte den bästa hos Mönchengladbach och man har flera ordinarie backar som har vart skadade till och från under säsongen. T.ex. Stranzl och Dominguez har bara lirat åtta matcher totalt denna säsong. Nu är även Oscar Wendt på skadelistan ännu ett tungt tapp i backlinjen, det ser ljusare offensivt och man har fått tillbaka b.la. Hermann som spela bra innan sin skada.

Man har även backarna Jantschke och Schulz på skadelistan.


Det är svårt att avgöra vem som kommer vinna den här matchen, Mönchengladbach har en välfungerande offensivt men det är bakåt det brukar brista och Schalke otroligt ojämnt lag som brukar vika ner sig mot topplagen i ligan. Jag tycker dock att 2,05 gånger pengarna på Mönchengladbach över 1,5 mål är riktigt spelvärt och lägger därmed en insats strax under medel på det.