Vi beger oss till Veltins-Arena i Gelsenkirchen, där hemmalaget Schalke gästas av Bayern München. Det brukar bli en hel del mål när Bayern spelar, så vi testar ett överspel!

  • Match: Schalke – Bayern München
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 2,12 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Schalke är uppe i sex raka tävlingsmatcher utan vinst nu, i senaste ligamatchen fick man stryk av Dortmund (3-2). De ligger just nu på 6:e plats i ligan och bara en poäng ifrån Wolfsburg som parkerar på sista CL-platsen. Till den här matchen får man tillbaka lagkaptenen Benedikt Höwedes som har vart skadad. Det är dags att han går in och ordnar upp försvaret för man har släppt in elva mål de fem senaste ligamatcherna. Schalke kommer säkerligen försöka spela likadant som mot Dortmund. Där fokuserade dem på defensiven och sedan hade man satt upp mittfältaren Leroy Sane på topp för att kunna använda hans snabbhet i kontringarna. För Bayerns backlinje kommer stå högt och då kommer det finnas ytor bakom dem. Sane har annars vart Schalke bästa spelare så här långt, han har gjort fyra mål och tre assist. Även Huntelaar verkar ha kommit igång, han gjorde två mål mot Dortmund senast.

Geis är avstängd och får inte spela idag, sedan är Höger, Nastasic och Sidney Sam borta p.g.a skador.

schalke_200x200bayern-munich_200x200

Bayern München är fortfarande obesegrade i Bundesliga, man har raden 11-1-0 och målskillnaden 37-4. Man är ett av världens bästa lag utan tvekan, de har bara fått stryk i en tävlingsmatch den här säsongen och det var i CL borta mot Arsenal (2-0). I Bundesliga har man krossat både Dortmund (5-1) och Wolfsburg (5-1), dem två räknas som toppkonkurrenter om ligatiteln. Nyförvärvet Douglas Costa har vart otroligt bra så här långt och bidragit med två mål och tolv assist hittills. Sedan på topp har man Lewandowski som har gjort fjorton mål så här långt och gör inte han mål så gör Müller mål, han har gjort elva mål hittills. Thiago och Ribery är skadade just nu, men truppen är såpass bredd att det inte gör så mycket. T.ex. på mittfältet finns det massvis med klassspelare som Vidal, Robben, Alonso och Coman.

Som jag har nämnt innan så är Thiago och Ribery borta från spel. Sedan är också Götze och Bernat borta p.g.a skador.


Bayern München är överlägsna i Bundesliga, det blir ofta målkalas när dem spelar och ett Schalke med defensiva problem kommer inte kunna stoppa dem från att göra mål. Jag testar en insats strax under medel på över 3,5 mål.