Det är torsdag och det är dags för andra omgången av Europa League. Schalke ska ta emot Asteras Tripolis hemma på Veltins-Arena, grekerna ska inte ha mycket att säga till om. Jag testar ett handikappspel.

  • Match: Schalke – Asteras Tripolis
  • Spel: Schalke -1,5
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Det blev en enkel vinst för Schalke i första omgång av EL-gruppspelet när man slog cypriotiska Apoel på bortaplan (0-3). Även i ligan har man kommit igång på riktigt nu, efter den svidande 3-0 förlusten mot Wolfsburg så har man nu fyra raka vinster med en målskillnad på sex gjorda och ett insläppt. Det är ett Schalke som just nu mår väldigt bra och har hittat ett stabilt spel, man ser ut att ha fått ordning på försvaret och det är mycket tack vare unga mittbacken Joel Matip som styr försvaret med ett lugn. På fasta situationer bidrar han också, han är riktigt stark i luften och har redan gjort tre mål totalt den här säsongen. På mittfältet hittar vi två unga spelare som har överraskat den ena är Max Meyer, en väldigt kvick spelare som kan göra sin gubbe och bidrar väldigt mycket offensivt och sen är det snabba Leroy Sane. Han kom fram i slutet av förra säsongen och har bara fortsatt på succén den här säsongen, har gjort mål i fyra raka matcher nu. Längst fram på topp så finns fortfarande Klaas Jan Hunterlaar kvar, en riktigt jäkla måltjuv som snittar ett mål varannan match i Schalketröjan.

Avbräcken till dagens match är Marco Höger, Sidney Sam och Matija Nastasic.

schalke_200x200Asteras_tripolis_logo

Asteras Tripolis är ett grekiskt lag som för andra gången kvalificerar sig för EL-gruppspel. Förra gången kom de på tredje plats med en vinst och tre oavgjorda. I första omgången av årets EL så blev det oavgjort hemma mot Sparta Prague (1-1), det är just på hemmaplan jag tror att Tripoli får fokusera på att ta poäng. Förra säsongen var de obesegrade i inhemska ligan på hemmaplan med raden 13-4-0 och hade målskillnaden 33-9, dock på bortaplan så var man inte alls lika bra. Där hade man raden 4-4-9 och målskillnaden 19-28, så det är en väldigt stor skillnad på dem hemma kontra borta. Denna säsongen ligger man just nu på en femteplats med raden 2-1-2, vinsterna har kommit mot ganska så mediokert motstånd. Inför den här säsongen har man förlorat Jeronimo Barrales som gick till Turkiska ligan. Ett otroligt tungt tapp då det var han som vann skytteligan i Grekiska Superligan med 17 gjorda mål och Tripoli är inget lag som sitter på så mycket pengar som t.ex. sin rival Olympiakos så att värva en lika bra ersättare är svårt för dem.


Jag tror att Tripolis kommer få vända hem till Grekland med en förlust i bagaget och istället fokusera på nästkommande hemmamatch, för borta mot Schalke har dem inget att hämta. Tyskarna är alldeles för bra just nu för att slarva bort en seger, man har publikstödet och man visade i första omgången att man tar EL seriöst. Jag lägger en insats strax under medel att Schalke vinner med minst två bollar.