Ett möte mellan två av lagen placerade på den övre halvan av tabellen i Bundesliga ställs mot varandra. Mönchengladbach slog giganten Bayern München borta i ligapremiären, ska man ta en ny skrällvinst idag, eller ska hemmastarka Schalke mala ner motståndet?


Match: Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach
Tips: 1:a
Odds: 1,81 @ Pinnacle
Insats: 8/10 units
Spelstopp: 2011-08-28 17:30

Motivering:

Schalke 04 tar idag emot Mönchengladbach på hemmaplan, en match där de ses som förhandsfavoriter, med all rätt. På hemmaplan presterar de riktigt bra och är i regel väldigt pålitliga. I veckan slog man finska HJK med 6-1 i en returmatch i Europa League-kvalet, efter att första mötet slutade 2-0 till finnarna. Den enda matchen man hittills spelat i ligan på hemmaplan vanns komfortabelt med 5-1. Förra helgen stod man för en imponerande vändning borta mot Mainz, där underläge med två bollar (0-2) vändes till vinst med två bollar (4-2), siffrorna visade i Schalke-perspektiv. Med en rad kvalitativa spelare som Huntelaar, Raúl, Holtby, Draxler, Jurado m.fl.

Mönchengladbach inledde serien med en tung skalp, då man bortaslog titelfavoriten Bayern München med 0-1. Man följde sedan upp det med en kross på hemmaplan mot Wolfsburg (4-1), en match som jag själv såg på TV, och siffrorna var i underkant. Tror att en faktor kan vara underskattning av favoriten, då laget var inblandat i bottenstriden i fjol. Man har bl.a. landslagsspelaren Reus i truppen, samt strikern Bobadilla som visade klass i matchen mot Wolfsburg. Trots det så tror jag att man står inför en alldeles för tuff uppgift idag mot ett formtoppat Schalke.

Ettan känns väldigt spelvärd, Asian handicap -1 finns till oddset 2,44 @ Pinnacle, men jag tycker att det här spelet känns väldigt sunt och lägger därför en större peng. Ska vi säga 3-1?

God spellycka,
/Blixt