Ruhr-derby och heta känslor är att vänta. Schalke 04 ligger trea i serien och vid seger idag blir man helt klara för Champions Leauge kommande säsong. Motståndarna Mönchengladbach har den sista Europa League platsen och vid seger här säkrar man den platsen så räkna med två lag som vill vinna matchen här!

Schalke 04 – Mönchengladbach
Spel: Schalke 04 först till 2 mål
Odds: 2.15 @ William Hill
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.30 

Schalke 04 ligger trea i tabellen och kan spela till sig en plats i Champions League kommande säsong om man vinner den här matchen. Motståndarna Mönchengladbach har den sista Europa League platsen men man har 6 poäng ned till Augsburg med tre matcher kvar att spela så en seger här vore riktigt bra för laget.

Schalke 04 var uppe i 7 raka matcher utan förlust i Bundesliga innan senaste matchen mot bottenlaget Stuttgart. Man gjorde en riktigt usel match mot dem och förlorade med hela 3-1 så räkna med revanschlusta i laget inför den här matchen. Man vet att man inte bara kan ställa ut skorna utan man måste ge allt och det tror jag vi kommer få idag. Man har haft problem i sitt bortaspel den senaste tiden medan man har visat prov på riktigt fin fotboll på sin hemmaplan. Man har fyra raka hemmasegrar med 2-0 mot Frankfurt , 2-0 mot Hertha Berlin, 3-1 mot Braunschweig och 4-0 mot Hoffenheim. Om man ser till lagets senaste 8 hemmamatcher har man varit först till två mål i 7 av dem! Man har hemmaraden 11-2-2 och har ett målsnitt på över 2 mål per match…

FC_Schalke_04_Logo       Mönchengladbach_logo

Mönchengladbach har gjort en kanonsäsong i år och det är framförallt på sin hemmaplan som man imponerat i år. På bortaplan har man haft det lite jobbigare även om man stått för ett par riktigt starka insatser. Senast åkte man på stryk med 4-2 på bortaplan mot 12:e placerade Freiburg efter en riktigt svag insats. Före det spelade man 1-1 mot bottenlaget Stuttgart så ett visst frågetecken får vi ändå sätta för formen i laget. Man har 2 segrar på lagets 8 senaste bortamatcher vilket vittnar om lagets problem på bortaplan. Nu ställs man mot ett urtufft motstånd i Schalke och då måste man vara felfria om man skall ha någon chans att vinna matchen. Försvarsspelet var uselt senast mot Freiburg med massor av individuella misstag och brist på kommunikation. Mönchengladbach har gott om kunnande men känslan är verkligen att man känner sig ”klara” för Europa League kommande säsong och därmed slutat spela. Nu börjar Augsburg knappa in på dem i tabellen och då måste man framåt i matcherna vilket kan straffa sig i defensiven, framförallt mot ett vasst motstånd som Schalke 04!

Schalke får fortsatt klara sig utan Aogo, Fuchs, Höwedes, Kirchoff, Papadopolous och Uchida här då alla dras med skador. Farfán dras med en allergisk reaktion och är ett osäkert kort här. Positivt för laget är att viktige Julian Draxler är tillbaka efter avstängning här!
Mönchengladbach får fortsatt klara sig utan långtidsskadade försvararen Oscar Wendt men till den här matchen saknar man även sin mittfältare Granit Xhaka som är avstängd efter sitt röda kort senast.

Kort summering: 
Båda lagen går för seger här men i mina ögon är Schalke 04, trots alla sina skador, ett par nivåer vassare än Mönchengladbach som ofta har stora problem i sitt spel på bortaplan. Det är visserligen ett derby men Schalke är urstarka på sin hemmaplan och man har gjort en hel del mål här den senaste tiden. Man bör lösa det här spelet, kanske redan före paus!