Här har vi ett riktigt hett möte mellan seriefyran Schalke 04 och serieåttan Hamburg. Det skiljer 2 poäng mellan lagen och jakten på den åtråvärda fjärdeplatsen som innebär Champions League spel hårdnar mer och mer nu när det återstår 4 omgångar av Bundesliga. Schalke har mycket positiva nyheter i laget då man återfår sin stora skyttekung och jag lirar ett målskyttespel på honom här!


Schalke 04 – Hamburg
Spel: Klaas-Jan Huntelaar gör mål i matchen
Odds: 2.20 @ Unibet
Insats: 3/10
Spelstopp: 17.30

Schalke ligger som sagt fyra i tabellen vilket innebär att man i nuläget innehar den sista Champions Leagueplatsen i tabellen. Det är 5 lag som slåss om den här platsen då det som sagt skiljer 2 poäng mellan Schalke på fjärdeplatsen och Hamburg som ligger åtta i tabellen! Vid seger här tar man ett rejält kliv mot den här platsen medan man kan tappa platsen vid  förlust eller oavg jort här. Formen har varit bra i laget men senast åkte man på stryk mot Frankfurt i den viktiga matchen på bortaplan med 1-0. Innan det hämtade man upp ett 0-2 underläge till 2-2 hemma mot serietrean Leverkusen och före det hade laget 3 raka segrar. Till den här matchen har man mycket positiva nyheter då lagets store skyttekung Klaas-Jan Huntelaar är tillbaka i spel igen efter skada. Han har tränat för fullt under hela veckan och bör starta den här matchen vilket är ett stort plus för Schalke!

Hamburg har spelat upp sig ordentligt efters sin formsvacka och har nu 2 raka segrar bakom sig nu så formen är helt okej för laget som givetvis vill spela Europaspel kommande säsong. Är det något som inte riktigt fungerat i Hamburg så är det lagets defensiv som kollapsat rejält ett par gånger den här säsongen, bland annat för 4 matcher sedan då man förlorade med hela 9-2 borta mot Bayern München! Man har släppt in mål i 5 raka matcher nu och på dessa matcherna är man uppe i 13 insläppta mål…

Det som talar för det här spelet är att Huntelaar är ruskigt revanschsugen och spelsugen efter sin skada. Han har uttalat sig i flera medier där han gång på gång berättar hur spelsugen han är och när en så vass spelare som han är såppas spelsugen så brukar det resultera i mål. Nu är det dessutom en oerhört viktig match för laget och man spelar inför sin hemmapublik vilket lär stärka honom plus hela laget. Motståndarna Hamburg har flera gånger visat upp en usel defensiv vilket gör att Huntelaar lär få ett par chanser den här matchen som vi hoppas att han kan utnyttja! Värt att nämna är att Huntelaar har gjort 4 mål mot Hamburg i sina 3 senaste matcher mot dem!

Schalke får fortsatt klara sig utan trion Jefferson Farfan, Marica och Metzelder plus sina tre långtidsskadade spelare Afellay, Obasi och Papadopoulos.
Hamburg har defensiva bekymmer inför den här matchen då lagets högerback Dennis Diekmeier är avstängd här plus att defensive mittfältaren Milan Badelj är skadad. In på dessa positioner kommer Jacopo Sala som aldrig spelat högerback i Bundesliga och Dennis Aogo som inte är särskilt vass defensiv mittfältare i mina ögon…